Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ro­va­nie­men kirkon Elämän lähde täyttää 70 vuotta – juh­la­kan­taat­ti kutsuu freskon äärelle

Sunnuntaina 24.10 vietetään Rovaniemen kirkon ja Elämän lähde -freskon 70-vuotisjuhlaa. Juhlassa kuullaan Rovaniemen seurakunnan kanttori Joona Sarasteen säveltämä juhlakantaatti freskolle.

Rovaniemen kirkon etuosassa kohoaa 14 metriä korkea ja alhaalta 11 metriä leveä alttarifresko, Elämän lähde.

Sen olemassaolo on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Kirkon valmistumisen aikaan, 1950-luvulla sen paikalle oli nimittäin useita muitakin vaihtoehtoja. Rovaniemen seurakunnan kanttori Joona Saraste on saanut perehtyä aiheeseen lähemmin säveltäessään juhlakantaattia 70-vuotiaan freskon kunniaksi.

– Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen penkonut kirkon 50-luvun vaiheita, eli niitä aikoja, kun freskoa on suunniteltu. Samalla olen saanut tehdä omaa matkaani freskon äärellä. Freskon tilaaminen on ollut kirkolle suuri satsaus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.