Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­mel­le "pää pen­saa­seen"-bud­jet­ti

Rovaniemen vuoden 2022 budjetti on hyväksytty. Esityksessä oli useita ongelmia, joista muutamia ratkaistiin valtuustokäsittelyssä, mutta suurimmat ongelmat jäivät ratkaisematta. Tärkein isoista ongelmista on talousarvioon sisältyvä selkeä alibudjetointi, joka koskee niin käyttötaloutta kuin investointejakin. Molempia katetaan ensi vuonna ottamalla lisää velkaa.

Käyttötalouden osalta yksi erikoisimmista päätöksistä oli päivähoitotarpeen kasvusta johtuvan, noin 1,8 miljoonan euron määrärahan jättäminen pois budjetista. Tätä voi sanoa tietoiseksi alibudjetoinniksi, joka ei ole ainakaan kuntalain hengen mukaista. Lain mukaan budjettiin tulisi ottaa mukaan kaikki kunnan velvoitteiden hoitamiseen tarvittavat määrärahat. Päivähoidon järjestäminen on kunnan lakisääteinen velvoite.

Käyttötalouden osalta jätettiin tietoisesti pois myös oppilashuollon muutoksista johtuvan työvoimanlisäystarpeen vaatimat määrärahat, Sotea odoteltaessa ei sosiaali- ja terveyspalveluiden tiedossa oleviin lisäresurssitarpeisiin suurelta osin vastattu.

Investointien osalta budjetista oli poistettu Vaaranlammen ja Nivavaaran koulun määrärahat.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita