Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä tar­tun­to­jen määrä ei kasva enää jyr­käs­ti – Kau­pun­ki ei suo­sit­te­le pik­ku­jou­lu­jen jär­jes­tä­mis­tä

Koronavirusepidemia on Rovaniemellä kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä ei kasva jyrkästi, vaan tilanne on tasaantunut hieman viime viikon loppupuolen luvuista.

Kaupungin tiedotteen mukaan koronanäytteenoton kysyntä on kasvanut. Kaupunki ja yksityiset palveluntuottajat ovat lisänneet näytteenoton resursseja, jotta kaikki oireiset voidaan testata. Tavoitteena on, että näytteenottoon pääsee samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä.

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tiistaina ja linjasi, että vähävaraisille opiskelijoille jaetaan kasvomaskeja oppilaitosten kautta. Tarkoituksena on välttää Rovaniemen keskustassa Kansalaistalolla järjestettävän maskijakelun ruuhkautuminen. Kansalaistalolla (Rovakatu 23) jaetaan kasvomaskeja vähävaraisille kuntalaisille maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.30 ruokajakelun yhteydessä sekä torstaisin klo 15–16.30.

Kaupunginjohtajan mukaan kaupungin työntekijöiden ei tule järjestää pikkujoulukokoontumisia tänä vuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.