Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Ro­va­nie­mel­lä ro­kot­ta­mi­nen ko­ro­na­vi­rus­ta vastaan avautui nyt 40 vuotta täyt­tä­neil­le

Rokottaminen koronavirusta vastaan on avautunut Rovaniemellä uusille ikäryhmille viime aikoina viikoittain. Arkistokuvassa työterveyshoitaja Ella Väinämö työssään kaupungintalolla.
Rokottaminen koronavirusta vastaan on avautunut Rovaniemellä uusille ikäryhmille viime aikoina viikoittain. Arkistokuvassa työterveyshoitaja Ella Väinämö työssään kaupungintalolla.
Kuva: Pekka Aho

Rovaniemellä koronarokotusvuorossa ovat nyt 40 vuotta täyttäneet ja riskiryhmäläiset. Maanantaihin saakka rokotettiin 45 vuotta täyttäneitä.

Rokotevuoron voivat nyt varata 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat henkilöt sekä riskiryhmiin kuulumattomat 40 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Astra-Zenecan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin rokotetta.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse, mutta 65–69-vuotiaita pyydetään varaamaan aika puhelimitse.

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla. Rokotukseen tulevia pyydetään seuraamaan piha-alueen opasteita, sillä kaupungintalon perusmuurin korjaustyöt vaikuttavat piha-alueen kulkureitteihin. Työmaan vuoksi pysäköintipaikaksi suositellaan Rovakatu 2:n parkkialuetta, jonne on opasteet Rovakadulta. Invataksit, ambulanssit ja muut välttämättömät kuljetukset voivat saapua suoraan kaupungintalon pääovelle sekä Kansalaistorin puoleiselle ovelle.

Ajanvaraus koronarokotukseen: rovaniemi.terveytesi.fi tai arkisin klo 9–14 p. 016 322 4913. Lisätietoa riskiryhmistä: rovaniemi.fi/koronarokote.