Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä koronaa sai­ras­ta­va vie­rai­li per­jan­tai­na Kansan pubissa ja Half Moo­nis­sa – al­tis­tu­mi­sia voinut ta­pah­tua, pai­kal­la olleita pyy­de­tään tark­kai­le­maan oireita

Altistuminen on voinut tapahtua perjantaina 25.9. kello 23–24 Kansan pubissa ja kello 00–3.30 Half Moonissa.

Rovaniemellä todettiin keskiviikkona yksi uusi koronatartunta. Torstaina selvisi, että sairastunut henkilö on vieraillut perjantain ja lauantain välisenä yönä 25.–26. syyskuuta Rovaniemen Kansan pubissa sekä yökerho Half Moonissa.

Ravintoloissa perjantaina vierailleet ovat voineet altistua koronalle. Altistumisia on voinut tapahtua Kansan pubissa kello 23–24 välisenä aikana sekä yökerho Half Moonissa kello 00–3.30 välisenä aikana. Positiivisen koronatestituloksen saanut henkilö on vieraillut ravintoloissa oireettomana.

Paikalla olleita kehotetaan tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatesteihin, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. Oireettoman ei tarvitse asettua omaehtoiseen karanteeniin.

Positiivinen testitulos todettiin keskiviikkona iltapäivällä. Tartuntaketju on peräisin Etelä-Suomesta.

Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan sairastuneen lähikontaktit on pystytty selvittämään ja heihin on oltu yhteydessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.