Ro­va­nie­mel­lä käy­te­tään ko­ro­na­pi­ka­tes­te­jä vain eri­kois­ta­pauk­sis­sa, koska näyt­tei­den kul­je­tus ei ole ongelma

Kaupunki jatkaa etätöissä kesään.

Rovaniemellä ei todettu joulun aikana yhtään uutta koronatartuntaa, kertoo avovastaanoton ylilääkäri Outi Palmén.

Mehiläisen drive-in-pisteessä otettiin 284 koronanäytettä.

– Päiväkohtaiset lukumäärät ovat olleet noin puolet arkena otetuista, Palmén sanoo.

Rovaniemellä pikatestejä käytetään vain erityistapauksissa. Palménin mukaan täällä näytteiden kuljettamisessa ei muodostu samanlaista viivettä kuin maakunnassa, ja tulos saadaan muutenkin yleensä vuorokaudessa.

– Pcr-testiä pidetään toistaiseksi hieman luotettavampana kuin pikatestiä, minkä vuoksi ensisijaisesti käytetään edelleen sitä. Meillä on valmius pikatesteihin erikseen harkituissa tapauksissa, Palmén sanoo.

Toisen asteen maskisuositus jatkuu

Toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen maskisuositus jatkuu Rovaniemellä tammikuun loppuun asti. Kaupungin työntekijöiden etätyösuositus jatkuu puolestaan kesään. Asiasta päätti kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä joulun alla.

Lisäksi kaupunki suosittelee välttämään matkustelua kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille vielä tammikuun ajan. Suositus koskee etenkin harrastustoiminnan tapahtumiin ja turnauksiin osallistumista.

Rallitapahtuman järjestäjiltä kaupunki edellyttää terveysturvallisuussuunnitelmaa. Arctic Lapland Rally aiotaan pitää 15.–16. tammikuuta ilman yleisöä.

Poiminta

Palkinto

Häiriötilanteiden johtoryhmä päätti palkita Rovaniemen kyläyhdistyksiä näiden työstä kasvomaskien jakelussa.

Kaupunki muistaa myös Neuvokkaan vapaaehtoisia maskijakelutyöstä.