kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Ro­va­kai­ra myy osuu­ten­sa Ol­ki­luo­to 3:sta – os­ta­ja­na Suur-Sa­von sähkö

Lappilainen maakunnallinen energiayhtiö Rovakaira oy myy osuutensa Kymppivoima oy:n osakesarjoista, jotka oikeuttavat hieman yli 4 MW osuuteen Olkiluoto 3 sähköntuotannosta.

Vuositasolla tämä tuotanto-osuus vastaa noin 1 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta. Tuotanto-osuuden ostajana on toinen Kymppivoima Oy:n osakas, Suur-Savon Sähkö oy.

Olkiluoto 3 käynnisti sähköntuotannon valtakunnan verkkoon maaliskuussa 2022.

– Rovakaira on keskittynyt jo pitkään energiainfraliiketoiminnan kehittämiseen. Nyt tehty kauppa ja yhtiön hyvin hoidettu talous mahdollistaa strategiamme mukaisesti sähkön siirtohinnan pitämisen asiakkaillamme edullisena verrattuna vastaavissa olosuhteissa toimiviin yhtiöihin. Sähkön siirtohinta on asiakkaillamme jo viidettä vuotta pysynyt samana ja uskon, että mahdolliset muutokset hinnassa tulevat laskemaan hintaa eivät nostamaan, Rovakaira oy:n toimitusjohtaja Tapio Jalonen toteaa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi