Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

RoP­Sia­kin luot­san­nut Pasi Tuutti on KuPSin uusi pää­val­men­ta­ja: "Nyt on aika painaa kaasu poh­jaan"

Kuopio
Pasi Tuutilla on aiempaa päävalmentajakokemusta miesten liigasta RoPSista, jota hän luotsasi osan kaudesta 2019.
Pasi Tuutilla on aiempaa päävalmentajakokemusta miesten liigasta RoPSista, jota hän luotsasi osan kaudesta 2019.
Kuva: Jussi Leinonen

Miesten jalkapalloliigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt kuluvan vuoden loppuun ulottuvan päävalmentajasopimuksen Pasi Tuutin kanssa. Tuutti, 43, on ollut KuPSin apuvalmentaja vuodesta 2020.

– Tällaisen mahdollisuuden saaminen omassa kasvattajaseurassa on tietenkin ainutlaatuinen tilaisuus, joka osuu harvemmin kohdalle. Nyt on aika painaa kaasu pohjaan ja ottaa koko tiimin osaaminen viimeistä piirtoa myöten käyttöön. Tavoitteena on edelleen pelata sellaista jalkapalloa, että pokaaleita saadaan jatkossakin Kuopioon, Tuutti sanoi KuPSin kotisivuilla.

Tuutilla on aiempaa päävalmentajakokemusta miesten liigasta RoPSista, jota hän luotsasi osan kaudesta 2019. KuPS purki päävalmentajasopimuksen Simo Valakarin kanssa viime perjantaina. Latvialainen FK Auda ilmoitti maanantaina palkanneensa Valakarin päävalmentajakseen.

KuPS sijoittui viime kaudella liigassa toiseksi ja voitti Suomen cupin.