pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Rollo soi­koon: Ve­li-Rek­ka & Rokut -yh­tyeen sävelet syn­ty­vät luonnon kes­kel­lä po­ro­käm­päl­lä ja löy­tä­vät lo­pul­li­sen muo­ton­sa Rak­ka­tien tree­ni­käm­päl­lä

Muusikon uransa lisäski Veli-Pekka Ollila työskentelee poromiehenä Jääskön paliskunnassa ja on perustanut Killing Apathy Bookings -keikanjärjestyskollektiivin.
Muusikon uransa lisäski Veli-Pekka Ollila työskentelee poromiehenä Jääskön paliskunnassa ja on perustanut Killing Apathy Bookings -keikanjärjestyskollektiivin.
Rollo soikoon

UR kyselee tällä palstalla rovaniemeläisten muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä. Tällä kertaa vastausvuorossa on Veli-Pekka Ollilla yhtyeestä Veli-Rekka & Rokut.

1. Millaista musiikkia Veli-Rekka & Rokut tekee? Entä miltä uusi julkaisu kuulostaa?

– Veli-Rekka & Rokuissa vaikutan minä laulaja kitaristina, Joel Mäntyranta bassossa, Matti Nietula kitarassa sekä amerikkalaisvahvistuksemme Adicus Garton rumpujen takana. Tyylillisesti musiikkimme on Lappi-folkia, outorockia ja kaihoisaa iskelmää. Melkein kaikki kappaleet on sävelletty keskellä luontoa, porokämpällä kynttilän valossa, mutta on kuitenkin hiottu valmiiksi ja sovitettu koko bändin voimin Rakkatien treenikämpällä Rovaniemellä.

– Seuraavaksi julkaistaan viiden kappaleen Honkien lomassa kuuluu henkien kuiskintaa -ep. Sanoitukset äityvät usein synkiksi, kun metsänhengistä ja kuoleman palvomisesta puhutaan. Kun on tarpeeksi hullu ja asuu metsässä, niin alkaa lyriikoista tulla sen mukaisia. Kaksi singleä on jo julkaistu ep:ltä, nimikappale Honkien lomassa kuuluu henkien kuiskintaa ja Mikä on sun helvetti?, joista saa hyvän kuvan kokonaisuudesta.

2. Kerro hieman itsestäsi muusikkona?
Vaikka Veli-Rekka & Rokut edustaa "Lappi-folkia, outorockia ja kaihoisaa iskelmää", tunnustautuu Veli Pekka-Ollila äärimusiikin ystäväksi. Oma ääni löytyi punk-bändin huutajana ja nykyäänkin hänellä on yhden miehen grindcore-kokoonpano.
Vaikka Veli-Rekka & Rokut edustaa "Lappi-folkia, outorockia ja kaihoisaa iskelmää", tunnustautuu Veli Pekka-Ollila äärimusiikin ystäväksi. Oma ääni löytyi punk-bändin huutajana ja nykyäänkin hänellä on yhden miehen grindcore-kokoonpano.

– Olen 24-vuotias nuoremman polven laulava poromies Rovaniemen ja Kittilän rajalta. Aloitin musiikkiurani rumpalina melodista metallia soittavassa Set Up To Failissa vuonna 2010, minkä  jälkeen toimin rumpalina monissa eri yhtyeissä. Löysin ääneni vuonna 2014, kun aloin huutamaan punkyhtyeessä K.P.H. Kiersimme Lapissa ja myös Pohjois-Ruotsissa, jolloin syttyi polte alkaa itsekin järjestämään keikkoja.

– Veli-Rekka & Rokut aloitin sooloprojektina 2017. Vaikka bändin idea syntyi Nietulan Matin kanssa Grande-pubissa vain muutamia kuukausia ennen ensimmäisen singlen julkaisua, vaikuttaa nykyään ympärilläni kasa uskomattoman taitavia muusikoita, jotka ovat myös parhaita ystäviäni.

–Vaikka folk- ja country-musiikki on tällä hetkellä on levysoittimessani kovimmassa kulutuksessa, olen silti suuri äärimusiikin ystävä. Minulla onkin yhden hengen grindcore-sivuprojekti The Kids Taugth Us Japanese. Keikkajärkkääjänä olen toiminut perustamassani Killing Apathy Bookings -kollektiivissa.

”Löysin ääneni vuonna 2014, kun aloin huutamaan punkyhtyeessä K.P.H. Kiersimme Lapissa ja myös Pohjois-Ruotsissa, jolloin syttyi polte alkaa itsekin järjestämään keikkoja.”
Veli-Rekka Ollila
Muusikko
3. Millaisia musiikillisia suunnitelmia sinulla on? Entäpä millainen kaupunki Rovaniemi on muusikolle?

– Kesälle olemme saaneet muutaman suhteellisen absurdin keikan, toivon mukaan ne pystytään järjestämään. Suurin osa kesästä kuitenkin menee porotöissä. Toiveena myös olisi, että pääsisimme taas pian järjestämään ja soittamaan keikkoja.

Rovaniemellä on hyvin yhteen puhaltava musiikki yhteisö, johon ollut ilo tutustua näiden bändi vuosieni aikana. Odotankin että pääsee taas Grandeen ja muihin baareihin nauttimaan livemusiikista ja ottamaan pari tuoppia tuttujen kanssa!

Rollo soikoon -palstalla UR kyselee rovaniemeläisten muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä.
Kuka?

Veli-Rekka Ollila

Oikealta nimeltään Veli-Pekka Ollila.

Syntynyt Rovaniemellä vuonna 1997.

Laulaja ja kitaristi yhtyeessä Veli-Rekka & Rokut.

Yhtye on julkaissut yhden albumin ja kaksi singleä. Honkien lomassa kuuluu henkien kuiskintaa -ep julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Ollila työskentelee poromiehenä Jääskön paliskunnassa ja on perustanut Killing Apathy Bookings -keikanjärjestyskollektiivin.