Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Rollo soi­koon: Tuo­mi­kos­ken esi­kois­sink­ku Et tunne mua kä­sit­te­lee somessa po­see­raa­mis­ta tyy­li­la­ji­naan me­lan­ko­li­nen dis­cois­kel­mä

Wasted Puppets -yhtyeestä tuttu Anssi Tuomikoski haaveilee keikoista ja "ihan perinteisestä country-kappaleesta"

Anssi Tuomikoski kuvailee ensimmäistä soolokappalettaan tyylilajiltaan "melankoliseksi disco-iskelmäksi".
Anssi Tuomikoski kuvailee ensimmäistä soolokappalettaan tyylilajiltaan "melankoliseksi disco-iskelmäksi".
Kuva: Ilkka Koivula

Rovaniemeläisestä Wasted Puppets - yhtyeestä tuttu Anssi Tuomikoski julkaisi 10. päivä maaliskuuta ensimmäisen oman biisinsä, Et tunne mua. Artistinimekseen hän on valinnut sukunimensä Tuomikoski.

1. Millainen biisi on kyseessä, Anssi Tuomikoski?

– Minulla on ollut pitkään ajatuksena julkaista suomenkielinen kappale. Kun korona vei keikat Wasted Puppets -bändiltämme, tuli luonteva hetki keskittyä omaan musiikkiin. Biisi on erilainen kuin mitä minulta tai bändiltä on totuttu kuulemaan –  miksipä yrittäisin tehdä yksin rock-biisin, kun Wasted Puppets tekee jo maailman parhaat rockbiisit.

– Kappale on saanut pääosin todella hyvän vastaanoton. Biisi kertoo nykyajan poseeraamisesta ja some-kulttuurista, jossa pelkän somen perusteella kuvitellaan tuntevansa joku, vaikka todellisuudessa voi olla, että ei tunne ihmistä lainkaan. Somessa kun jaetaan vain sitä, mitä halutaan ulospäin näyttää.

"Biisi kertoo nykyajan poseeraamisesta ja some-kulttuurista, jossa pelkän somen perusteella kuvitellaan tuntevansa joku, vaikka todellisuudessa voi olla, että ei tunne ihmistä lainkaan."
Anssi Tuomikoski
Muusikko
2. Kerro itsestäsi muusikkona: millaista musiikkia olet tehnyt?

– Olen viettänyt koko musiikillisen urani bänditouhuissa, joten yksin musiikin säveltäminen on verrattain uusi asia ja ensimmäistä kertaa olen julkaissut musiikkia omalla nimelläni.

Kymmenen vuotensa aikana Wasted Puppets on julkaissut kaksi ep:t, yhden pitkäsoiton ja yhden singlen. Meillä on muutama kappale nyt ihan viittä vaille valmiina, ja pyrimme julkaisemaan ne tämän juhlavuoden aikana. Soolomateriaaliakin minulla olisi jo valmiina.

3. Mitä musiikillisia suunnitelmia sinulla on keväälle, entäpä toiveita tai tavoitteita ajalle koronarajoitusten jälkeen?

– Nyt kun kaikki suunnitelmat on romutettu moneen kertaan, olen opetellut olemaan suunnittelematta asioita sen enempää. Toivoin, että pääsemme koronan hälvennyttyä taas bändin kanssa kiertämään festareita ja klubeja. Oman musiikkiani julkaisen ehkä toisen ja kolmannenkin kappaleen ja vastaanotosta riippuen suunnittelen mahdollisia live-esiintymisiä. Mielenkiintoni co-write-sessioihin on myös herännyt ja olisi mielenkiintoista tehdä ihan perinteinen country-kappale.

UR kyselee Rollo soikoon -juttusarjassa paikallisten yhtyeiden ja muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä.