pääkirjoitus: Val­mius­la­kia on muu­tet­ta­va niin, että se mah­dol­lis­taa hyb­ri­di­pa­ko­lais­ten py­säyt­tä­mi­sen rajalle – EU-tuo­miois­tuin sa­no­koon asiassa vii­mei­sen sanan

Kevättulvat: Lapin ke­vät­tul­vat jää­mäs­sä pie­nek­si tänä vuonna – Katso vi­deol­ta, miten vuoden 2020 suur­tul­va eteni Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Rollo soi­koon: Tei­ni­poi­kien vuonna 1990 pe­rus­ta­ma Chris Midd­le­town Psycho palasi yhteen ja levytti ep:l­li­sen bändin al­ku­pe­räi­siä biisejä

Teinipoikien vuonna 1990 perustama Chris Middletown Psycho palasi yhteen Kirjastorokin juhlavuotta varten. Keikka meni niin hyvin, että bändi innostui levyttämään neljä alkuperäistä biisiään.

Chris Middletown Psychon jäsenillä on monipuolinen musiikillinen tausta. Kuvassa rumpali Jukka-Pekka Hinkkanen, laulaja-kitaristi Terho Keskitapio (Chris Middletown) ja basisti-taustalaulaja Tero Huhtala.
Chris Middletown Psychon jäsenillä on monipuolinen musiikillinen tausta. Kuvassa rumpali Jukka-Pekka Hinkkanen, laulaja-kitaristi Terho Keskitapio (Chris Middletown) ja basisti-taustalaulaja Tero Huhtala.
Kuva: Jani Yliniva
Uuden Rovaniemen toimitus kyselee Rollo soikoon -palstalla rovaniemeläisten yhtyeiden ja muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä. Ensimmäisenä vastausvuorossa on Chris Middletown Psycho -yhtyeen laulaja-kitaristi Terho Keskitapio.
Mikä toi teidät takaisin yhteen vuonna 2015?

– Olimme pysyneet kavereina koko ajan ja eri yhteyksissä yhdessä vähän soiteltukin. Kirjastorokin 25-vuotisjuhla, sattui sopivaan saumaan, kun henki oli vahva uudelle tulemiselle. Kyseinen keikka meni tosi hyvin ja se antoi potkua eteenpäin. Sen jälkeen olemmekin keikkailleet säännöllisesti.

Levyllänne on vuonna 1990 sävellettyjä kappaleita. Kappaleet ovat ilmeisesti kestäneet aikaa, koska halusitte levyttää ne?
-

– Huomasimme että nämä vanhat biisit edelleenkin toimivat tosi hyvin. Tyylilliset vaikutteethan ovat 1960–70-lukujen kitaravetoisessa rockissa ja bluesissa.

– Halusimme viimeistellä nämä biisit ja äänittää nykyaikaisella äänityskalustolla. Tarkoituksena on julkaista myöhemmin lisääkin näitä vanhoja biisejä. Ja eihän sitä tiedä, vaikka tehtäisiin uuttakin materiaalia jossain vaiheessa.

Kuulostaako bändin soitto nyt samalta kuin 30 vuotta sitten?

– Kyllähän 30 vuoden aktiivinen soittaminen ja keikkailu kuuluu meidän soitossa. Soittajien monipuolinen musiikkitausta tuo mielenkiintoisen näkökulman bändin yhteissaundiin. Soitto on myös varmempaa ja turhat hötkyilyt ovat karsiutuneet matkan varrelle.

Missä levyä voi kuunnella tai ostaa?

– Levyä voi kuunnella kaikista yleisimmistä striimipalveluista kuten Spotify, Youtube, ja Soundcloud. Ep:n voi myös voi kirjaston musiikkiosastolta ja meidän Facebook-sivujen kautta viestiä lähettämäll

Yhtye

Chris Middletown Psycho

Perustettu vuonna 1990 Rovaniemellä. Toimi aktiivisesti parisen vuotta, jonka jälkeen jäi tauolle vuoteen 2015 asti.

Jäsenet: Terho Keskitapio (Chris Middletown): laulu ja kitara, Tero Huhtala: basso ja taustalaulu, Jukka-Pekka Hinkkanen: rummut.

Julkaisi tammikuussa neljän biisin digi-ep:n nimeltä 1990.