Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Ke­mi­läi­nen Päivi Koskela kertoo, mil­lai­sen ku­ri­muk­sen korona ai­heut­ti yrit­tä­jäl­le

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Rollo soi­koon: Sou­va­rit hinkuu jo kei­kal­le

Lapin oma tanssiorkesteri soitti vastikään ensimmäisen livestriiminsä.

Pasi Alakurtti, Pauli Ruuskanen, Lasse Hoikka, Jouni Ruokamo ja Marko Jolkkonen eli Lasse Hoikka ja Souvarit. Rovaniemellä vuonna 1978 perustettu yhtye on levyttänyt peräti 40 albumia ja myynyt jopa miljoona äänitettä.
Pasi Alakurtti, Pauli Ruuskanen, Lasse Hoikka, Jouni Ruokamo ja Marko Jolkkonen eli Lasse Hoikka ja Souvarit. Rovaniemellä vuonna 1978 perustettu yhtye on levyttänyt peräti 40 albumia ja myynyt jopa miljoona äänitettä.
Uuden Rovaniemen toimitus kyselee Rollo soikoon -palstalla rovaniemeläisten yhtyeiden ja muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä. Tällä kertaa vastausvuorossa on Souvarit-yhtyeestä tuttu Lasse Hoikka.
Millainen kulunut vuosi on ollut Lasse Hoikalle ja Souvareille?

”Yli neljänkymmenen vuoden keikkaputki pysähtyi kuin seinään. Kaikki keikat peruuntuivat, ja jatkosta ei tiennyt kukaan. Toisaalta sai kerrankin levätä ja pitää oikean kesäloman. Syykuussa saimme jatkaa lähes normaaliin malliin ja lokakuussa keikat taas peruttiin. Taloudellisesti aika on ollut kaikille Souvareille haastavaa. Keikkoja ei ole ollut, mutta kulut juoksivat. Levymyyntihän ei ole enää pitkään aikaan tuottanut, ainoastaan tehdyt keikat."

"Myös käynnissä ollut pitkäsoiton teko keskeytyi, mutta saimme sen käyntiin tämän vuoden alusta yhteistyökumppaneiden ansiosta. Vuosi on siis ollut vaikea, mutta onneksi olemme pysyneet terveinä.”

Miten kuvailisit musiikkianne?

”Rehtiä suomalaista jalan alle menevää tanssimusiikkia. Lauluissamme aiheina on Lappi ja Lapin luonto. Olemme luoneet ihan oman Lappi-genren, josta meidät tunnetaan, ja josta olemme ylpeitä.”

"Rehtiä suomalaista jalan alle menevää tanssimusiikkia. Lauluissamme aiheina on Lappi ja Lapin luonto."
Lasse Hoikka
Piditte viime perjantaina striimikonsertin. Millainen kokemus se oli?

”Kokemuksena se oli yllättävän kiva, ja kun kerrankin oli aikaa valmistautua. Oli mukava kokoontua bändin kanssa yhteen ja soittaa tuttuja biisejä. Vaikeinta oli rajata ohjelmisto kymmeneen kappaleeseen. Keikoilla esitetään niin paljon eri kappaleita, valinnanvaraa on.

”Yleisöltä on tullut paljon palautetta, keikoille ja tanssimaan tekee kaikkien mieli ja tälle oli selvästi tilaus. Livekeikkojen fiilistä ja yleisön kanssa vuorovaikutusta ei korvaa kuitenkaan mikään.”

Millaisin tunnelmin ja odotuksin valmistaudutte tulevaan kesään?

”Toivomme ja uskomme, että pääsemme aloittamaan keikat. Juhannuksesta lähtien keikkakalenteri on myyty loppuvuoteen asti, kun viime kesän peruuntuneet keikat siirrettiin tälle kesälle.”

Päivä Souvareiden kanssa -tallenne katsottavissa pe 23.4. asti. Lisätietoja: www.souvarit.info.
Yhtye

Lasse Hoikka & Souvarit

Perustettu vuonna 1978 Rovaniemellä.

Jäsenet: Lasse Hoikka laulu, Jouni Ruokamo koskettimet, laulu, Pauli Ruuskanen basso, kitara ja laulu, Marko Jolkkonen harmonikka, koskettimet ja laulu, Pasi Alakurtti rummut.

Levyttänyt noin 40 albumia ja 600 kappaletta.

Saavutukset: Humppa-festivaalin hopeasija 1979, Kullervo Linnan palkinto, parhaan tanssiorkesterin titteli Suomen parhaat -ohjelmassa 1994, noin miljoona myytyä levyä ja oma nimilaatta Rovaniemen Rinteenkulmassa.