pääkirjoitus: Val­mius­la­kia on muu­tet­ta­va niin, että se mah­dol­lis­taa hyb­ri­di­pa­ko­lais­ten py­säyt­tä­mi­sen rajalle – EU-tuo­miois­tuin sa­no­koon asiassa vii­mei­sen sanan

Kevättulvat: Lapin ke­vät­tul­vat jää­mäs­sä pie­nek­si tänä vuonna – Katso vi­deol­ta, miten vuoden 2020 suur­tul­va eteni Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Rollo soi­koon: Kahden miehen kar­vai­nen Dan­ny-show

Mikko Laitila ja Tuomo Kaihua keksivät kokoonpanolleen nimen jo vuosia ennen ensimmäisiä treenejä.
Mikko Laitila ja Tuomo Kaihua keksivät kokoonpanolleen nimen jo vuosia ennen ensimmäisiä treenejä.
Uuden Rovaniemen toimitus kyselee Rollo soikoon -palstalla rovaniemeläisten yhtyeiden ja muusikoiden kuulumisia sähköpostin välityksellä. Tällä kertaa vastausvuorossa on rokkiduo Baabelin nulikat.
1. Ketä Baabelin nulikat ovat ja miten kokoonpano syntyi?

"Baabelin nulikat on yhtä kuin kitaristi-laulaja Tuomo Kaihua ja rumpali Mikko Laitila. Kokoonpano syntyi reilusti lasketun ajan jälkeen, sillä nimi keksittiin jo pari vuotta ennen ensimmäisiä reenejä.

Aloimme tekemään biisejä keväällä 2021, ja neljän ensimmäisen kanssa menimme heti studioon. Yhdessä päivässä syntyi debyyttilevy Tiistai... neljä ensimmäistä hittiä."

2. Minkälaista musiikkia duo tekee?

"Olemme kahden miehen karvainen Danny-show, mikä tarkoittaa vaarallista autokaistarokkia ja nopeasti vaihtuvia tilanteita. Teemme biisit yhdessä. Jamittelemme reeniksellä, kaivelemme runovihkoja ja vanhoja tekstareita. Meidän esikuvia ovat muun muassa The White Stripes, Nirvana ja Sielun Veljet.

Levyltämme kuuluu livesoitto, eikä rosoisuutta ole lähdetty peittelemään. Vedimme biisit kerralla niin kuin hyvältä tuntui."

Missä Baabelin nulikoita voi kuulla?

"Biisit löytyvät useimmista suoratoistopalveluista, esimerkiksi Spotifysta. Keikkoja on muutama takana ja lisää edessä. Uusia keikkoja sovitaan joka päivä."