Ukrainan sota: Ze­lens­kyi vaatii li­sä­pa­kot­tei­ta Ve­nä­jäl­le ydin­voi­ma­lan tu­lit­ta­mi­sen vuoksi

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Rollo soi­koon: Blues vie aja­tuk­set pois ikä­vis­tä asiois­ta

Lada co-op & blues odottaa riemukasta paluuta esiintymislavoille.

Lada co-op blues -yhtyeeseen kuuluu kitaristi Johnny Pallari, laulaja Saana Yli-Tepsa, kontrabasisti ja laulaja Teemu Puotiniemi, lyömäsoittimista vastaava Mikko Laitila ja huuliharpun soittaja sekä laulaja Vele Varjo.
Lada co-op blues -yhtyeeseen kuuluu kitaristi Johnny Pallari, laulaja Saana Yli-Tepsa, kontrabasisti ja laulaja Teemu Puotiniemi, lyömäsoittimista vastaava Mikko Laitila ja huuliharpun soittaja sekä laulaja Vele Varjo.
Kuva: Markus Torvinen

Lada co-op & blues -yhtye aloitti vuonna 2016 Lada blues co. -nimellä ja teki ensiesiintymisensä Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla. Kokoonpano sai nykyisen muotonsa, kun kitaristi Johnny Pallari tuli loppusyksyllä 2020 Lada-perheeseen.

Tätä nykyä yhtyeeseen kuuluu Pallarin lisäksi laulaja Saana Yli-Tepsa, kontrabasisti ja laulaja Teemu Puotiniemi, lyömäsoittimista vastaava Mikko Laitila ja huuliharpun soittaja sekä laulaja Vele Varjo.

Tässä Vele Varjon ajatuksia bändistä, sekä sen historiasta ja tulevasta.

Miltä kuulostaa Lada co-op & blues?

”Lada co-op & blues -yhtyeen äänimaisema on rosoinen, mutta pehmeä ja mukailee 1930- ja 50-lukujen vähemmän tunnettuja blueskappaleita, sekä artisteja kuten Kokomo Kings, Bacon fat ja Etta James, sekä tämän ajan artisteja kuten Gary Primich, Charlie Musselwhite.

Ääniä päästellään lähes akustisesti väkevillä omilla sovituksilla.

Lada co-op & blues ei ole idästä eikä lännestä vaan Lapista. Kesän valo ja talven kaamos sekä lappilainen alakulo on luonnollinen koti tälle tyylilajille.

Rovaniemellä on pitkä perinne blues ja rhythm and blues -musiikille, esimerkiksi Roots´n River Blues -tapahtuman ansiosta.”

Mitä Lada co-op & blues haluaa viestittää?

”Koronapandemia on globaali, niin on myös blues. Blues parantaa ja lohduttaa, vie ajatukset pois ikävistä asioista hetkeksi. Siksi onkin riemukasta päästä pitkästä aikaa esiintymään. Musiikki ja esiintyminen on keskinäistä vuorovaikutusta yleisön ja esiintyjien välillä.

Blues ei ole pelkkää itkuvirttä. Lada co-op & blues tuokin hauskan ja viihdyttävän puolen esille ja opettaa juurimusiikin iloja uudelle soittajien ja yleisön sukupolvelle.”

Mitä tulevaisuudessa tapahtuu?

”Loppuvuodesta äänitämme ja julkaisemme vinyylisinglen omilla kappaleilla. Edellisestä blues-singlen julkaisusta Rovaniemellä onkin aikaa. Wristshakers-yhtye julkaisi 90-luvun alussa What is it -singlen.

Esiintymispaikkojen lautheille Lada co-op & blues kolisee tundraboogie konepellin alla nakuttaen.”

Lada co-op & blues esiintyy la 10.7. klo 20 Pub Old Lättiksessä kauppatorilla.