Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Riis­tät­kö lap­sel­ta­si mah­dol­li­suu­den olla oma it­sen­sä?

Mitä tulee mieleesi, kun ajattelet sanaa homo? Onko se haukkumasana, moraalisesti väärin toimiva henkilö vai voisiko se kuvata normaalia ihmistä, yhtä muiden joukossa, joka haluaa rakastaa henkilöä, johon tuntee seksuaalista vetovoimaa?

Jos olet homoja vastaan, saanen kysyä, mitä homot ovat sinulle tehneet? Miksi tahdot kyseenalaistaa toisten seksuaalisen suuntautumisen?

Homofobisuus on yhä liian yleistä, eivätkä kaikki vanhemmat edes hyväksy lapsiaan, jos nämä kertovat olevansa homoja. Kaapista ulos tuleminen aiheuttaakin monelle nuorelle pelkoa ja ahdistusta, koska häntä ei hyväksytä sellaisena kuin hän on. Seurauksena on usein mielenterveysongelmia, esimerkiksi masennusta, ahdistusta ja paniikkihäiriöitä, pahimmillaan jopa itsetuhoisuutta tai jopa itsemurha. Kumpi on tärkeämpää, kohdata omat ennakkoluulot vai menettää oma lapsi?

On kummallista ajatella, miten homous on saanut stereotyyppinsä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita