kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Riis­tät­kö lap­sel­ta­si mah­dol­li­suu­den olla oma it­sen­sä?

Mitä tulee mieleesi, kun ajattelet sanaa homo? Onko se haukkumasana, moraalisesti väärin toimiva henkilö vai voisiko se kuvata normaalia ihmistä, yhtä muiden joukossa, joka haluaa rakastaa henkilöä, johon tuntee seksuaalista vetovoimaa?

Jos olet homoja vastaan, saanen kysyä, mitä homot ovat sinulle tehneet? Miksi tahdot kyseenalaistaa toisten seksuaalisen suuntautumisen?

Homofobisuus on yhä liian yleistä, eivätkä kaikki vanhemmat edes hyväksy lapsiaan, jos nämä kertovat olevansa homoja. Kaapista ulos tuleminen aiheuttaakin monelle nuorelle pelkoa ja ahdistusta, koska häntä ei hyväksytä sellaisena kuin hän on. Seurauksena on usein mielenterveysongelmia, esimerkiksi masennusta, ahdistusta ja paniikkihäiriöitä, pahimmillaan jopa itsetuhoisuutta tai jopa itsemurha. Kumpi on tärkeämpää, kohdata omat ennakkoluulot vai menettää oma lapsi?

On kummallista ajatella, miten homous on saanut stereotyyppinsä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.