Mainos

Rek­ry­Kou­lu­tuk­sen avulla 20 uutta osaajaa Ta­po­jär­vel­le

Torniolainen kaivos- ja teollisuuspalveluiden yritys Tapojärvi Oy sai yli 20 uutta työntekijää osallistumalla yhteishankintakoulutukseen.

-

Tapojärvi Oy käytti Lapin ELY-keskuksen ja TE-toimiston RekryKoulutus-palvelua vuosina 2016-2017.

– Tilanne kaivosalalla on haastava: osaajia on kysyntää nähden rajoitettu määrä, sanoo Tapojärvi Oy:n hallintojohtaja Janne Alatalo.

Tapojärvi on vuonna 1955 perustettu perheyritys, joka on merkittävä työllistäjä Pohjois-Suomen alueella. Yrityksen palveluksessa on reilut 450 omaa työntekijää sekä 50 aliurakoitsijoiden työntekijää.

RekryKoulutuksesta yhtiö lähti hakemaan lisää lappilaista työvoimaa.

– Tarve oli löytää työntekijöitä ja mielellään täältä pohjoisesta. Koulutuksista on saatu työntekijöitä, jotka ovat tänä päivänäkin meillä töissä. Olemme tyytyväisiä koulutuksiin.

Reilu diili puolin ja toisin

Alatalo näkee, että RekryKoulutus on reilu sekä työnhakijalle että työnantajalle.

– Opiskelijan kannalta koulutus on hyvä keino nähdä vastaako työ hänen odotuksiaan. Työnantajan vinkkelistä koulutuksessa nähdään, onko koulutettava motivoitunut ja sopiva henkilö työhön. RekryKoulutus on puolin ja toisin hyvä juttu, sanoo Alatalo.

Alatalon mukaan koulutus vaatii yritykseltä satsausta, mutta on sen arvoinen.

– Jokainen koulutus on iso satsaus, koska niiden sisältö on suunniteltava huolellisesti ja yksityiskohtaisesti. RekryKoulutus täydensi hakuprosessejamme ja siitä oli hyötyä. Sitä kautta löytyi meille yli 20 työntekijää.

Tapojärvi rekrytoi uutta henkilökuntaa jatkuvasti. Tällä hetkellä yhtiö hakee osaajia nettisivujensa avoimen haun kautta.

– Jos ammattitaitoista työvoimaa löytyy, olemme valmiita rekrytoimaan.

Suomessa Tapojärvellä on työmaita kaivospalveluissa Kemissä, Sotkamossa ja Kylylahden kaivoksella Joensuun lähellä. Tehdaspalveluita yhtiöllä on Torniossa ja Raahessa. Sen lisäksi yhtiöllä on huoltopalvelut kaikilla työmailla ja keskuskorjaamo Keminmaassa. Yhtiö on aloittanut toiminnan myös Italiassa.

Missä tilanteessa RekryKoulutukseen?

RekryKoulutus-palvelu on suunnattu yrityksille, joille ei löydy uutta, osaavaa työvoimaa muulla tavoin kuin kouluttamalla. Koulutus on sisällöltään ammatillista koulutusta, jonka kesto on vähintään 10 päivää. Koulutuksen keskimääräinen kesto on kolmesta kuuteen kuukautta.

Yritys maksaa 30 % hankittavan koulutuksen hinnasta.

-

Yrittäjä, hyödynnä RekryKoulutusta

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää:

Reijo Kangas, Lapin ELY-keskus, 0295 037 039 tai sähköpostitse: reijo.kangas@ely-keskus.fi