Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Rehn keräsi tar­vit­ta­van määrän kan­nat­ta­ja­kort­te­ja ja avasi pre­si­den­tin­vaa­li­kam­pan­jan­sa

Presidenttiehdokkaaksi valitsijayhdistyksen kautta pyrkinyt Suomen Pankin pääjohtaja, keskustan tukema Olli Rehn on saanut kerätyksi ehdokkuuteen tarvittavan määrän kannattajakortteja ja avasi kampanjansa.

Valitsijayhdistyksen ehdokkuus edellyttää, että 20 000 äänioikeutettua suomalaista allekirjoittaa ehdokkaan kannattajakortin.

Rehn kertoi asiasta presidentinvaalikampanjansa avaustilaisuudessa medialle.

Tuoreimman Ylen kannatuskyselyn perusteella Rehn tulisi ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi 11 prosentin kannatuksella. Kyselyn perusteella myös valitsijayhdistyksen kautta ehdokkuutta tavoitteleva, vihreiden tukema Pekka Haavisto voittaisi ensimmäisen kierroksen ja toinen olisi kokoomuksen Alexander Stubb.

Eduskuntapuolueista sdp:n odotetaan valitsevan EU-komissaari Jutta Urpilaisen ehdokkaakseen marraskuussa. Muut puolueet ovat jo tehneet ratkaisunsa.

Tähän mennessä lähes kaikki eduskuntapuolueet ovat joko valinneet oman ehdokkaan tai ilmoittaneet tukevansa valitsijayhdistyksen ehdokasta. Ainoastaan rkp on päättänyt olla asettamatta ehdokasta lainkaan.