työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ra­nual­la aiotaan purkaa ja myydä kym­me­niä vuok­ra-asun­to­ja

Ranuan Vuokra-asunnot oy suunnittelee myyvänsä tai purkavansa lähes 50 asuntoa lähivuosien aikana. Asialle on omistajan eli Ranuan kunnan hyväksyntä. Yhtiöllä on nyt 198 asuntoa.

Moni yhtiön asunnoista vaatisi isoja remontteja ja asuntoja on myös tyhjillään. Yhtiön omistamat asunnot on käyty läpi. Asunnot on jaettu kehitettäviin, säilytettäviin ja loppuun käytettäviin tai realisoitaviin kohteisiin.

– Jako perustuu asuntojen korjausvelkaan, vajaakäyttöön ja asunto-osakeyhtiön talouteen. Asuntojen realisointi perustuu rakennusten tekniseen kuntoon, käyttöasteeseen, taloudellisiin näkökulmiin sekä kokonaisvaltaiseen arvioon. Ei kannata pitää sellaisia asuntoja, jotka ovat tyhjillään ja joita ei voi vuokrata, isännöitsijä Juha-Matti Sääskilahti sanoo.

Sääskilahden mukaan 30–40 vuotta vanhojen asuntojen peruskorjaaminen on riskialtista, sillä remonttien onnistumisesta ei ole takeita eikä se ole aina taloudellisesti järkevää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.