Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ra­ja­var­tio­lai­tok­sen uudeksi pääl­li­kök­si esi­te­tään Pasi Kos­ta­mo­vaa­raa – nimitys tar­koi­tus tehdä per­jan­tai­na

Valtioneuvosto esittää, että tasavallan presidentti nimittäisi Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön, kenraalimajuri Pasi Kostamovaaran Rajavartiolaitoksen päällikön virkaan. Esitys tehtiin torstaina valtioneuvoston yleiskokouksessa.

Samalla esitettiin, että Rajavartiolaitoksen apulaispäälliköksi nimitettäisiin Rajavartiolaitoksen esikunnan raja- ja meriosaston osastopäällikkö, kontra-amiraali Markku Hassinen.

Tasavallan presidentin on tarkoitus nimittää Kostamovaara ja Hassinen virkaansa perjantaina 20. syyskuuta. Molemmat virat ovat määräaikaisia ja alkavat 1. lokakuuta päättyen vuoden 2024 lopussa.

Kenraalimajuri Kostamovaara on palvellut Rajavartiolaitoksessa vuodesta 1986 lähtien. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen pysyvän EU-edustuston rajaturvallisuusasiantuntijana, Kaakkois-Suomen rajavartioston komentajana, Rajavartiolaitoksen esikunnassa raja- ja meriosaston sekä henkilöstöosaston osastopäällikkönä.

Kontra-amiraali Hassinen on ollut Rajavartiolaitoksen palveluksessa vuodesta 1987 saakka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.