Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ra­ja­pyyk­ki put­kah­ti esiin 10 vuotta jäl­ki­ju­nas­sa – Olavi Peura on juossut ma­ra­to­nin alle kolmeen tuntiin vii­del­lä eri vuo­si­kym­me­nel­lä

Rovaniemeläinen Olavi Peura on juossut uransa aikana kuutisenkymmentä täyspitkää maratonia viidellä eri vuosikymmenellä. Erittäin harvinaiseksi suorituksen tekee se, että jokaisella vuosikymmenellä on alittunut kolmen tunnin raja.

Peura on todennäköisesti ensimmäinen suomalainen, joka on pystynyt kyseiseen temppuun. Kilometrinnielijä pyyhkäisi ensimmäisen maratoninsa (42 kilometriä 195 metriä) 1977 ja viimeisimmän 2011. Silloin, 62-vuotiaana juoksun kuninkuusmatka taittui vielä 3.05.51. Vuotta aiemmin 2010 kello pysähtyi aikaan 2.58.46.

– Täydet maratonit jäivät, kun terveys alkoi reistailla. Tuli rytmihäiriöitä, ja todettiin aortan laajentuminen sekä aorttaläpän ja mitraaliläpän vuoto, Peura, 71, kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.