tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pyyntö lä­het­tei­tä te­ke­vil­le lää­kä­reil­le

HUS:aan tulee kaikkialta Suomesta puutteellisia lähetteitä, mikä hidastaa potilaan lähetteen käsittelyä ja hoitoon pääsyä. Hyvin tehty lähete sisältää ainakin seuraavat tiedot:

1. Lähetteen kiireellisyys. 2. Potilaan nimi, henkilötunnus, voimassa oleva osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Vieraskielisten potilaiden lähetteistä tulisi selkeästi ilmetä, mikä on sukunimi. Epäselvyyden vuoksi jotkut potilaat on kirjattu potilastietojärjestelmään sekä suku- että etunimellään.

3. Maininta tulkin tarpeesta. Lähettävän lääkärin tulisi aina mainita, tarvitseeko potilas tulkin vai ei, ja jos tarvitsee, minkäkielisen tulkin.

Lisäksi HUS:aan PACS:iin tulee lähettää potilaan sairauteen liittyvät kuvantamistutkimukset ja lähetteen mukana muihin sairauksiin ja hoitoon liittyvät muut tutkimustulokset ja lausunnot. Lopuksi toivomme, että HUS:aain ei saapuisi identtisiä tupla- tai triplalähetteitä, sillä yksi lähete riittää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.