Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

PVO:n sa­lai­nen sopimus he­rät­tää ky­sy­myk­siä

PVO-Vesivoima Oy:n ympäristöpäällikkö Aaro Horsman ja Paloperän Osakaskunnan hoitokunnan puheenjohtajan Jarmo Palojärven kirjoitus (LK 6.5.) 2008 tehdystä salaisesta sopimuksesta herättää kysymyksiä.

Kirjoittajien mukaan Isojärven vesivoiman vuokrausta koskeva 50-vuotinen, määräaikainen sopimus tehtiin 7.3.1958 ja tämä sopimus olisi päättynyt 7.3.2008, jolloin on tehty uusi sopimus. Alkuperäisessä Jumiskon säännöstelysopimuksessa vuokrasopimuksen alkamispäiväksi on merkitty 7.3.1957 ja näin ollen sopimus on katkennut 7.3.2007, kuten kirjoitin (LK 29.4.). Mihin kirjoittajat pyrkivät väittäessään toista?

Kirjoittajat eivät vastaa aiemmin esittämiini kysymyksiin, miksi sopimusta ei ole toimitettu Lapin ely-keskukselle, eikä Maanmittauslaitokselle rekisteröitäväksi. Onko Isojärvestä pumpattu vettä Ala-Suolijärveen 2007 alkaen ilman lainvoimaista sopimusta aina tähän päivään asti? Kuka tai mikä taho on vastuussa tästä? Sopimuksesta ei ole mainintaa myöskään PVO:n 2008 vuosikertomuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.