Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaik­ko­nen Nord Stream -put­kis­ta: Ei muo­dos­ta so­ti­laal­lis­ta uhkaa Suo­mel­le – merkit viit­taa­vat ta­hal­li­seen toi­min­taan

Bryssel / Tukholma
Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan Nord Stream -kaasuputkiin kohdistunut sabotaasi ei ole sotilaallinen uhka Suomelle.
Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan Nord Stream -kaasuputkiin kohdistunut sabotaasi ei ole sotilaallinen uhka Suomelle.
Kuva: Jussi Leinonen

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo tiedotustilaisuudessa, että Nord Stream -putkiin liittyvät tapahtumat eivät muodosta sotilaallista uhkaa Suomelle. Kyse on kuitenkin vakavasta asiasta.

Hänen mukaansa tutkinta vuotojen syystä on alkanut, mutta tässä vaiheessa voi sanoa, että merkit viittaavat tahalliseen toimintaan ja sabotaasiin. Eivät putket siellä itsestään räjähtele, Kaikkonen sanoo.

Hänen mukaansa on liian varhaista ottaa kantaa tekijään tai osoittaa syyllisiä.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan tahallista sabotaasin mahdollisuutta ei voida sulkea pois Nord Stream -putkiin liittyvissä tapahtumissa.

Hänen mukaansa voisi melkein sanoa, että kyseessä on valtiotasoinen toimija. Tuhojen suuruus viittaa siihen, että ihan mikään yksittäinen veneilijä ei ole ollut asialla, hän sanoo STT:lle.

Hallitus järjestää myöhemmin illalla pidemmän tiedotustilaisuuden asian tiimoilta.