Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Puola ja Meksiko eivät saaneet palloa maaliin – hyök­kää­jä­täh­ti Le­wan­dows­ki epä­on­nis­tui ran­gais­tus­pot­kus­sa

Doha/Helsinki
Tästä tilanteesta tuli rangaistuspotku, kun Meksikon Hector Moreno kaatoi Puolan Robert Lewandovskin. Lewandovski laukoi kuitenkin pilkun Meksion maalivahdin ulottuville.
Tästä tilanteesta tuli rangaistuspotku, kun Meksikon Hector Moreno kaatoi Puolan Robert Lewandovskin. Lewandovski laukoi kuitenkin pilkun Meksion maalivahdin ulottuville.
Kuva: Noushad Thekkayil

Meksiko ja Puola pelasivat jalkapallon miesten MM-turnauksessa Qatarissa maalittoman tasatuloksen.

Puolan hyökkääjätähti Robert Lewandowski pääsi yrittämään viimeistelyä toisen puoliajan alkupuolella hieman kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. Guillermo Ochoa venyi Meksikon maalilla kuitenkin näyttävään torjuntaan. Osuma olisi ollut Lewandowskille uran ensimmäinen MM-lopputurnauksissa.

Puola aloitti ottelun passiivisesti ja puolusti matalalla. Meksiko oli avausjaksolla joukkueista aktiivisempi ja piti vastustajaansa selvästi enemmän palloa. Toisella puoliajalla Puola nosti prässitasoaan aavistuksen, mutta molempien huippupaikat jäivät vähiin Lewandowskin rangaistuspotkua lukuun ottamatta.

Ottelussa tehtiin historiaa, sillä Stephanie Frappartista tuli ensimmäinen miesten MM-turnauksen tuomaristossa ollut nainen. Frappart oli ottelun neljäs erotuomari.

Meksiko ja Puola pelaavat C-lohkossa Argentiinan ja Saudi-Arabian kanssa. Avauskierroksen jälkeen Saudi-Arabia on yllättäen lohkon kärjessä. Saudi-Arabia voitti aiemmin tiistaina yllättäen Argentiinan 2–1.