Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pu­heen­vuo­ro: "Sana Estonia ei mer­kit­se enää sitä mitä ennen syys­kuun 28. päivää” – 25 vuotta sitten ta­pah­tu­nut laut­ta­tur­ma va­hin­goit­ti pientä, uutta val­tio­ta

M/S Estonian uppoamisen symboliarvo on valtava, kirjoittaa vironsuomalainen kirjailija Ville Hytönen.

"Tere tulemast! Välkommen! Tjänare Mats och Ülle!"

Univormuun pukeutunut mies tervehtii Tallinnan D-terminaalissa tuttuja ja tuntemattomia. Kokolattiamattojen tuoksuun sekoittuu mielikuvia englanninlakritsista, kolikkopelien kuvittamia äänimaisemia ja buffetin haarukoiden kilinää.

Mutta ennen kaikkea kun nousee Virosta Ruotsia kohti lähtevään autolauttaan, ajattelee väkisinkin sitä. Siis M/S Estoniaa ja vuotta 1994. Kauhujen yötä ja loputonta surua.

Autokannelta kuului voimakas pamaus

Matkustajalautta Estonia lähti Tallinnan satamasta illalla 27.9.1994

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.