ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Pu­das­jär­vel­lä neljä lehmää putosi lie­te­kui­luun, kaksi eläintä kuoli – "Lehmät ovat pääl­lek­käin ja ronk­ke­lis­sa kaksi metriä syvässä lie­te­kui­lus­sa"

Pelastuslaitos sai maanantaina Pudasjärven Jaurakkajärven seudulla suoritettavakseen erittäin hankalan eläinpelastustehtävän.

Pelastuslaitos sai maanantaina Pudasjärven Jaurakkajärven seudulla suoritettavakseen erittäin hankalan eläinpelastustehtävän.

Neljä lehmää putosi maanantaina vastaisen yön aikana navetan lietekuiluun. Pelastuslaitos sai hälytyksen Paavonniementielle kello seitsemän aikaan.

Päivystävä palomestari Marko Kemppainen kertoi, että pelastustoimet olivat äärimmäisen hankalat.

– Lehmät ovat päällekkäin ja ronkkelissa kaksi metriä syvässä lietekuilussa, joka on täynnä lietettä. Kuilu 60 senttiä leveä.

Yksi eläimistä saatiin hengissä ylös ennen kello kymmentä. Myös toinen lehmä saatiin hengissä ulos, mutta kaksi lehmää menehtyi.

Tehtävälle osallistui 11 henkilöä pelastusyksiköistä Pudasjärveltä, Taivalkoskelta ja Puolangalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.