Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tön matka Ah­ve­nan­maal­le pe­ruun­tui – syynä huono len­to­sää

Helsinki
Presidentin matka Ahvenanmaalle peruuntui. Arkistokuva.
Presidentin matka Ahvenanmaalle peruuntui. Arkistokuva.

Presidentti Sauli Niinistön matka Ahvenanmaalle on peruuntunut, kertoo Tasavallan presidentin kanslia. Syynä on se, että lentäminen Ahvenanmaalle oli keskiviikon säässä mahdotonta.

Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) joutui peruuttamaan vierailunsa Ahvenanmaalle samasta syystä kuin Niinistö.

Niinistön oli määrä pitää avajaispuhe Ahvenanmaan demilitarisointia ja neutralisointia koskevassa seminaarissa. Ohjelmanmuutoksen takia Niinistö pitää puheensa videoituna.

Niinistö joutui rukkaamaan ohjelmaansa myös viime viikolla, kun tapaaminen Viron tuoreen presidentin Alar Karisin kanssa peruuntui. Syynä oli se, että Niinistö oli altistunut koronavirukselle vierailullaan Malmössä, kun hän keskusteli Latvian presidentin Egils Levitsin kanssa.

Altistumisen takia Niinistö pysytteli viikonlopun ajan omaehtoisessa karanteenissa ja vältteli kontakteja. Koronatestissä hänellä ei todettu tartuntaa.