Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Postin ja Ikean yh­teis­työ laa­je­nee entistä isom­piin ta­va­roi­hin – jat­kos­sa myös Posti kuskaa asiak­kail­le esi­mer­kik­si jää­kaap­pe­ja tai sohvia

Posti alkoi toimittaa verkkokaupasta tilattuja pakettikokoisia tavaroita elokuusta 2020 alkaen.

Ikean ja Postin yhteistyö laajenee huhtikuussa.
Ikean ja Postin yhteistyö laajenee huhtikuussa.
Kuva: SALVATORE DI NOLFI

Posti ja Ikea laajentavat yhteistyötään entisestään. Huhtikuusta 2021 lähtien Posti toimittaa pakettitoimitusten lisäksi myös suurikokoisempia Ikean verkkokaupasta tehtyjä ostoksia suomalaisille asiakkaille joko kotiin tai noutopisteeseen.

Posti alkoi toimittaa verkkokaupasta tilattuja pakettikokoisia tavaroita elokuusta 2020 alkaen. Nyt yhteistyö laajenee siten, että Posti toimittaa myös suurempia tuotteita, kuten jääkaappeja tai kalusteita. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös tuotteiden palautukset.

Suomi siirtyi elokuussa ensimmäisenä Ikea-maana toimittamaan kaikki asiakastilaukset suoraan Suomen tavarataloista kansainvälisten keskusvarastojen sijaan. Valtaosa pakettitoimituksista on keskitetty Kuopioon, minkä ansiosta hiilidioksidipäästöt on puolitettu suhteessa aiempaan.

Suomen Ikean palveluliiketoiminnan hankintapäällikkö Jani Suomela kertoo, että vuoteen 2025 mennessä globaalina tavoitteena on toimittaa kaikki kotiinkuljetukset päästöttömästi.

– Kun myös Postin tavoitteena on päästöttömät kuljetukset, yhteistyömme on luonteva askel kohti vastuullisuustavoitettamme. Samalla helpotamme asiointia kehittämällä yhä räätälöidympiä toimitusmahdollisuuksia aina ostohetkestä toimituksen lisäpalveluihin asti, Suomela sanoo tiedotteessa.

Postin suurista kotimaisista paketti- ja verkkokauppa-asiakkuuksista vastaava Tommi Kässi kertoo, että sopimus on merkittävä osoitus yhteisestä suunnasta ja sitoutumisesta.

– Kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet ovat auttaneet meitä hiomaan toimintamallejamme entisestään: lisäämme esimerkiksi raskaassa jakelussa vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävää kalustoa. Asiakaskokemusta kehitämme laajentamalla pakettitoimituksista tuttua digitaalista toimitusajasta sopimista myös isompiin tavaroihin, Kässi toteaa.

29.3. kello 16.58: Täsmennetty uutisen otsikkoa. Aiemmasta otsikosta saattoi saada virheellisen käsityksen, ettei Ikeasta olisi Suomessa voinut aiemmin tilata kotiinkuljetuksena suurikokoisia tuotteita. Kyse on siitä, että nyt myös Posti alkaa kuljettaa suurikokoisia Ikean tuotteita.