Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­si­tii­vi­suut­ta ja ripaus rea­lis­mia Kemiin

Luin Albana Mustafin ja Voitto Kuosmasen kirjoitukset (LK 26.4.). Mustafi pyysi tavallaan alueen muita kuntia apuun siihen, ettei Kemi joudu yksin vastaamaan hyvinvointipalveluista, joita ympäristökunnat käyttävät. Näinhän tässä on käynyt, kun Kemi on yksin vastannut muun muassa teatteri-, liikunta- ja uimahallipalveluista.

Sen verran oikaisen häntä, että Kemi on ollut jo pitkään kriisikunta, jota Stora Enson lakkautus vain pahensi. Sahansaaren infran maksatukseen tulee valtio apuun, uskon. Myönteisyyttä, jota Albana esitti, toki tarvitaan.

Kuntaliitoksia on esitetty ja yritetty saada aikaan. Siihen ei ole tartuttu ymmärrettävistä syistä. Kemi on velkaisin kunta, ja tuskin naapureilla on halua tulla jakamaan valmiiksi tekemiämme ongelmia puhumattakaan poliittisista eroavaisuuksista. Olemme ainoa Lapin kaupunki, jonka ympäristökunnat eivät ole liittyneet meihin. Peiliin voisi katsoa itse kukin, miksi asia on näin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.