Eduskuntavaalit: Oi­keis­to leik­kai­si, va­sem­mis­to ei, vihreät empii – Lapin Kansan vaa­li­ko­ne kertoo, että lap­pi­lais­eh­dok­kai­den leik­kaus­lin­ja nou­dat­taa tuttua jakoa

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Portti ei aio jatkaa kautta loppuun asti – hakee eroa kai­kis­ta luot­ta­mus­teh­tä­vis­tä

Kaupunginvaltuutettu Jaakko Portti (vas.) on hakenut eroa kaikista luottamustehtävistä Rovaniemellä. Portti on toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä Rovaniemellä vuodesta 2004 lähtien. Välillä  varsinaisena ja välillä varavaltuutettuna ja lautakunnan varsinaisena jäsenenä tai varalla.

– Täytän syksyllä kuusikymmentäseitsemän vuotta. Katson, että olen näin suorittanut yhteiskunnalliset tehtävät kohdaltani nyt täysin loppuun ja niiden osalta taksvärkkiä ei ole enää suoritettavana.

– Siksi pyydän, että minulle myönnetään vapautus kaikista Rovaniemen kaupungin luottamustehtävistä tämän eroanomuksen hyväksymispäivämäärästä lähtien. Tässä lakiin perustuva oikeuteni kieltäytyä kunnallisen luottamustoimen vastaanottamisesta, Portti perustelee.

Portti harkitsi pitkään alkaako hän ehdolle kuntavaalissa, mutta loppujen lopuksi hän oli ehdolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.