Kolumni
Tilaajille

Po­lii­ti­kot sy­sä­si­vät Isis-lap­sion­gel­man vir­ka­mie­hil­le – Hil­jai­nen hy­väk­syn­tä ei riitä sel­kä­no­jak­si

Isis-lasten asian hoitamiseen ei vaadita poliittista päätöstä, mutta sellainen toisi selkänojaa "likaisen" työn tekijöille. Poliitikot karttavat päätöksen tekemistä, koska lasten kotiuttaminen ilman näiden vanhempia on vaikeaa eikä radikalisoitujen äitien tuominen Suomeen ole omiaan lisäämään puolueen kannatusta. Ulkoministeriö yritti keskiviikkona selkeyttää Isis-lasten ympärillä vellovaa epätietoisuutta, mutta vastauksia ei juuri saatu, kirjoittaa Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell.

Al-Holin leirillä olevien suomalaisten "Isis-perheiden" kotiuttaminen lienee vain ajan kysymys. Eronneelle hallitukselle ei voi antaa erityisen korkeaa arvosanaa siitä, miten se julkisuudessa tuki asian kanssa painivia ulkoministeriön virkamiehiä ja näiden esimiestä, ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.). Selkeä linjaus puuttui.

Vasta nimitettyä hallitusta ei vielä kannata arvostella, mutta varsinkin pääministeri Sanna Marinilta (sd.) olisi lupa odottaa selkeää ulostuloa.