Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­lii­sin vah­vis­tu­neet voi­ma­va­rat on tur­vat­ta­va

Poliisin riittävät resurssit koko Suomessa on yksi keskustan tärkeimpiä tavoitteita. Rötökset pitää selvittää tehokkaammin ja hätätilanteessa poliisi pitää saada paikalla ripeämmin. Saimmekin sovittua poliisien määrän tuntuvasta nostosta hallituksen ohjelmassa. Tämän mukaisesti on toimittu ja suunta saatu käännettyä kohti parempaa.

Poliisien määrä laski voimakkaasti kokoomusjohtoisten hallitusten valtakaudella viime vuosikymmenen alkupuoliskolla. Kun Kataisen hallituksen alkuvuonna 2011 poliiseja oli 7 653, oli poliiseja jäljellä 2017 enää 7 149. Nyt olemme saaneet poliisien määrän kasvuun. Vuonna 2021 poliisien määrä on suurin aikoihin, noin 7 450. Tällä vaalikaudella tavoitteemme on saavuttaa 7 500 poliisin taso.

Ilmaista tämä ei ole ollut. Vuonna 2019 aloittanut sdp-keskusta-vetoinen hallituspohja on lisännyt poliisin rahoitusta voimakkaasti. Valtiovarainministeriö ehdottaa poliisitoimeen ensi vuodelle 41 miljoonaa euroa enemmän kuin 2019 talousarviossa. Lisäksi lisätalousarvioissa myönnetyillä kymmenien miljoonien kertapanostuksilla on muun muassa uudistettu poliisin kalustoa ja rikostutkinnassa erittäin tärkeää telekuuntelujärjestelmää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.