Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­lii­sin vah­vis­tu­neet voi­ma­va­rat on tur­vat­ta­va

Poliisin riittävät resurssit koko Suomessa on yksi keskustan tärkeimpiä tavoitteita. Rötökset pitää selvittää tehokkaammin ja hätätilanteessa poliisi pitää saada paikalla ripeämmin. Saimmekin sovittua poliisien määrän tuntuvasta nostosta hallituksen ohjelmassa. Tämän mukaisesti on toimittu ja suunta saatu käännettyä kohti parempaa.

Poliisien määrä laski voimakkaasti kokoomusjohtoisten hallitusten valtakaudella viime vuosikymmenen alkupuoliskolla. Kun Kataisen hallituksen alkuvuonna 2011 poliiseja oli 7 653, oli poliiseja jäljellä 2017 enää 7 149. Nyt olemme saaneet poliisien määrän kasvuun. Vuonna 2021 poliisien määrä on suurin aikoihin, noin 7 450. Tällä vaalikaudella tavoitteemme on saavuttaa 7 500 poliisin taso.

Ilmaista tämä ei ole ollut. Vuonna 2019 aloittanut sdp-keskusta-vetoinen hallituspohja on lisännyt poliisin rahoitusta voimakkaasti. Valtiovarainministeriö ehdottaa poliisitoimeen ensi vuodelle 41 miljoonaa euroa enemmän kuin 2019 talousarviossa. Lisäksi lisätalousarvioissa myönnetyillä kymmenien miljoonien kertapanostuksilla on muun muassa uudistettu poliisin kalustoa ja rikostutkinnassa erittäin tärkeää telekuuntelujärjestelmää.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi