ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Po­lii­si: Vi­ran­omai­set eivät koskaan pyydä pank­ki­tun­nuk­sia – niiden pyy­tä­jis­tä pitää il­moit­taa po­lii­sil­le

Oulun poliisilaitos muistuttaa, etteivät pankit, poliisi tai muutkaan viranomaiset koskaan pyydä kenenkään verkkopankkitunnuksia. Näin ei toimita edes silloin, kun pyritään estämään rikoksia.

Poliisi korostaa, että pankkitunnuksia ei siis pidä missään tilanteessa luovuttaa kenellekään. Niiden pyytäjät ovat todennäköisesti huijareita, jotka yrittävät päästä käsiksi uhrin rahavaroihin.

Näille huijareille on hyvin tyypillistä esittäytyä poliisiksi tai muuksi viranomaiseksi. Niin kutsutut valepoliisit yleensä väittävät, että pankkitunnusten avulla poliisi yrittää estää pankkitilin tyhjentämisen.

– Jos poliisiksi esittäytyvä tai kuka tahansa sinulle tuntematon henkilö pyytää saada verkkopankkitunnuksesi, kysy hänen nimeään. Katkaise puhelu mahdollisimman pian riippumatta siitä, suostuuko soittaja kertomaan nimensä. Heti puhelun jälkeen ilmoita huijarista hätäkeskukseen soittamalla puhelinnumeroon 112, Oulun poliisilaitos ohjaa tiedotteessaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.