Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Po­lii­si: Tui­ras­sa ja Li­min­gas­sa vä­ki­val­tai­ses­ti käyt­täy­ty­nyt­tä miestä epäil­lään tapon yri­tyk­ses­tä

Poliisin mukaan tutkinnassa on useita rikosnimikkeitä, jotka tarkentuvat tutkinnan aikana.

Oulussa lauantaina etsittyä ja Limingassa lopulta kiinni otettua väkivaltaisesti käyttäytynyttä miestä epäillään ainakin tapon yrityksestä.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilkka Riikola Oulun poliisilaitokselta kertoo, että rikosnimikkeet ja niiden määrä tarkentuvat tutkinnan aikana. Riikolan mukaan tapauksen tutkinta on yhä alkuvaiheessa.

– Tapon yritys on tällä hetkellä vakavin rikosnimike, jota tässä tutkitaan, Riikola kertoo.

Riikola ei kommentoi, kuinka monta asianomistajaa tapauksissa on. Myös heidän määränsä tarkentuu Riikolan mukaan tutkinnan aikana.

Lauantaiaamuna Tuirassa väkivaltaisesti itselleen entuudestaan tuntemattomia ihmisiä kohtaan käyttäytynyttä henkilöä etsittiin Oulussa useamman tunnin ajan. Hänet otettiin lopulta kiinni Limingasta puolenpäivän jälkeen.

Riikolan mukaan hänet otettiin kiinni poliisitehtävän yhteydessä. Poliisi epäilee hänen syyllistyneen Limingassa samankaltaiseen väkivallantekoon kuin aiemmin Tuirassa.

Poliisi julkaisi etsitystä henkilöstä kuvan Twitterissä ja pyysi ilmoittamaan havaintoja hätänumeroon. Riikola kertoo, että poliisi saikin etsitystä epäillystä paljon hyviä vihjeitä.

Kiireettömät vihjeet ja aiemmat havainnot voi yhä ilmoittaa poliisille puhelimitse vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.