Poliisi sakotti 21 mopojen kul­jet­ta­jaa Me­ri-La­pin val­von­ta­is­kus­sa – val­von­taan osal­lis­tui po­lii­se­ja Ro­va­nie­mel­tä asti

Poliisi teki moporatsian.
Poliisi teki moporatsian.
Kuva: VESA JOENSUU

Poliisi sakotti kaikkiaan 21 mopojen kuljettajaa valvontaiskussa Meri-Lapin alueella 9. ja 11. heinäkuuta. Lisäksi valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen mopolla huumeiden vaikutuksen alaisena.

Valvonnassa poliisi kirjasi useita ajoneuvorikkomuksia. Ainakin kuuden mopon rakenteellista nopeutta oli suurennettu mopon teknistä rakennetta muuttamalla. Osasta mopoista puuttui rekisterikilvet kokonaan tai ne eivät olleet luettavissa kunnolla. Joidenkin mopojen jarruista löytyi vikaa ja muutama kuljettaja ajoi huonokuntoisilla renkailla.

Yksi kuljettaja sai rangaistuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajaessaan mopolla keula pystyssä ja toinen kuljettaja liikennerikkomuksesta ajaessaan ylinopeutta.

Poliiseja Rovaniemeltä asti

Poliisi toteutti valvontaiskun Meri-Lapissa kansalaisilta tulleiden, runsaiden valvontapyyntöjen ja häiriöilmoitusten vuoksi. Poliisi toivoo, että vanhemmat kiinnittäisivät erityistä huomiota lastensa mopojen ja mopoautojen kuntoon ja varusteisiin. Myös yleisestä liikennekäyttäytymisestä ja -säännöistä kannattaa poliisin mukaan keskustella kotona.

Mopoilijoita poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota ajotapoihin ja siihen, että he käyttäytymisellään pyrkisivät välttämään tarpeetonta häiriötä ympäristölleen.

Valvontaa suoritettiin Kemi–Keminmaa–Tornio -alueella. Valvontaiskuihin osallistui useita poliiseja sekä Kemin että Rovaniemen liikennepoliisiyksiköistä.