Maastopalo: Pel­los­sa palaa neljän heh­taa­rin ko­koi­nen maas­to­pa­lo – Syt­ty­mis­syy­tä ei tiedetä

Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Tilaajille

Poliisi ratsasi sun­nun­tai­na Diego Ma­ra­do­naa hoi­ta­neen lää­kä­rin talon ja ter­veys­kli­ni­kan – fu­tis­le­gen­dan lää­kä­riä epäil­lään kuo­le­man­tuot­ta­muk­ses­ta

Poliisi teki sunnuntaina aamulla Buenos Airesissa ratsian Diego Maradonaa hoitaneen lääkärin kotiin ja terveysklinikalle, sillä viranomaiset haluavat selvittää, mitä tapahtui sairaalasta kotiin päässeen Maradonan jälkihoidon aikana. Poliisi epäilee lääkäri Leopoldo Luquea mahdollisesta kuolemantuottamuksesta jälkihoitovirheiden takia ja takavarikoi lääkärin omaisuutta kuten tietokoneita, puhelimia ja lääketieteellisiä asiakirjoja tutkimuksia varten.

Maradona kuoli kotonaan sydänkohtaukseen. Hänelle tehtiin aiemmin onnistunut aivoleikkaus veritulpan takia marraskuussa. Hän pääsi kotiinsa toipumaan, mutta BBC:n mukaan päihdeongelmista kärsineen tähden tukena ei ollut esimerkiksi ympärivuorokautista valvontaa sairaanhoitajilta, jotka ovat erikoistuneet päihdeongelmaisten potilaiden hoitamiseen. Lisäksi puuttui lääkärivalvontaa, eikä ollut pihalla odottavaa ambulanssia, joka olisi ollut varustettu sydämentahdistajalla. Maradonan lääkäri on kiistänyt kaikki syytökset ja puolustautui pitämällä sunnuntaina itkuisen lehdistötilaisuuden. Hänen mielestään mitään ei ollut tehtävissä Maradonan auttamiseksi.