Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Poh­joi­set hy­vin­voin­ti­alueet poh­ti­vat yh­tei­sen kul­je­tus­pal­ve­lu­yh­tiön mah­dol­li­suut­ta

Ensimmäisessä vaiheessa uudistus koskisi sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulakien perusteella järjestettäviä kuljetuspalveluita. Tiedotteen mukaan matkapalvelukeskuksen hyöty korostuu, jos myös kelakorvattavien matkojen järjestämisvastuu siirretään hyvinvointialueille.

Keskeinen tavoite on yhdistää samansuuntaisia yksittäisiä asiakaskuljetuksia kuljettavaksi yhdellä ajoneuvolla, sanotaan Lapin hyvinvointialueen tiedotteessa.
Keskeinen tavoite on yhdistää samansuuntaisia yksittäisiä asiakaskuljetuksia kuljettavaksi yhdellä ajoneuvolla, sanotaan Lapin hyvinvointialueen tiedotteessa.
Kuva: Sari Kihnula

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin hyvinvointialueiden yhteisen valmistelutyön pohjalta on pohdittu, että Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta Tervian alaisuuteen voitaisiin perustaa yhteinen yhtiö vastaamaan kuljetuspalveluista.

Pohjoisen hyvinvointialueiden aluehallitukset käsittelevät yhteisen matkapalvelukeskuksen perustamista vuoden 2023 tammi-helmikuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.