ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pohjan Mies­lau­la­jat täyttää tänä vuonna 90 vuotta – Juh­la­kon­sert­ti on vuo­ros­sa ensi syksynä

Pohjan Mieslaulajat harjoittelevat Kari Tikkalan johdolla Karihaaran koululla.
Pohjan Mieslaulajat harjoittelevat Kari Tikkalan johdolla Karihaaran koululla.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Pohjan Mieslaulajat  täyttää tänä vuonna kunniakkaat 90 vuotta. Osittain koronarajoitustenkin vuoksi varsinainen juhlakonsertti on tarkoitus järjestää ensi syksynä.

Yleisöllä on oiva mahdollisuus päästä tutustumaan Pohjan Mieslaulajien ohjelmaan vappuna kello 12, kun kuoron jäsenet nousevat jälleen Kemin lyseon lukion portaille esittämään perinteisiä vappulauluja. Vappuaattona kuorolla on synttärikeikka.

– Vappuna mukaan on tulossa noin viisitoista kuorolaista. Tapahtuma kestää hieman totuttua lyhyemmän ajan, sillä mukana on uusia laulajia, jotka eivät vielä täysin tunne meidän vanhaa ohjelmistoa, Pohjan Mieslaulajien kuoronjohtaja Kari Tikkala kertoo.

Pohjan Mieslaulajat on saman tilanteen edessä kuin monet muutkin kuorot. Laulajia saisi olla enemmän.

– Näkisimme mielellämme kuorossamme nuoria laulajia, jotka olisivat sitoutuneita toimintaamme. Perinteisten kuorolaulujen lisäksi ohjelmistossamme on ollut  esimerkiksi Juicen ja Lauri Tähkän esityksiä. Ne ovat varmasti tuttuja nuoremmillekin laulajille. Osa uusista laulajista tulee ja menee ja se tekee kuoronjohtajan työn vaikeaksi kappaleiden sovituksia ajatellen, Tikkala sanoo.

Korona ja  koronarajoitukset ovat vaikuttaneet myös Pohjan Mieslaulajien toimintaan.

– Kun koronarajoitteet astuivat voimaan, niin kuoro jäi tauolle. Myös toissa syksynä pidimme taukoa. Harjoitustaukojen jälkeen osa vanhoista kuorolaisista jäi  miettimään, että uskaltaako enää tulla harjoituksiin, koska laulajia on akselilta Kuivaniemi-Ylitornio. Jollakin paikkakunnalla koronatartuntojen määrä voi olla korkea. Osa on jäänyt sivuun pelkästään korkean iän vuoksi.

Pohjan Mieslaulajien laulukausi 2022  käynnistyi helmikuun alussa. Karihaaran koululla pidettävien viikoittaisten harjoitusten lisäksi tarvittaessa kuoro pitää tarvittaessa ylimääräisiä treenejä. Uudet laulajat ovat tervetulleita Pohjan Mieslaulajien kuorotoimintaan.