Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Linnan juhlat: Kättely on par­hail­laan käyn­nis­sä, en­sim­mäi­se­nä vuo­ros­sa oli Eli­sa­beth Rehn

Linnan juhlat: Tuomas Aslak Juuson isoi­soi­sä oli en­sim­mäi­nen Linnan juhliin kut­sut­tu saa­me­lai­nen

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Pit­käl­lä psy­ko­te­ra­pial­la hoi­de­taan myös on­gel­mia, joissa sitä ei tar­vit­tai­si – näin kou­lut­ta­ja­psy­ko­lo­gi kor­jai­si ti­lan­net­ta

Kelan korvaamat kuntoutuspsykoterapiat voivat kestää vuosia ja niiden käyttö on lisääntynyt 2010-luvun ajan. Moni saisi apua nopeammin psykoterapiaan pohjautuvasta lyhytterapiasta. Ongelmana on, ettei lyhytterapeuttista osaamista ole riittävästi. Selvitimme, mikä ero kuntouttavalla psykoterapialla ja lyhytterapialla on.

Suomalaisten mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet, mutta avun saaminen voi olla vaikeaa ja hidasta.

Kelan korvaamaa kuntoutuspsykoterapiaa saa yli 56 000 suomalaista, mutta sopivan terapeutin löytäminen voi kestää jopa puolesta vuodesta vuoteen.

Terapeutin löytäminen on asiakkaan vastuulla ja yksityisellä puolella työskentelevät psykoterapeutit ovat täystyöllistettyjä. Avun saamista mielenterveysongelmiin, kuten ahdistukseen tai masennukseen vaikeuttaa sekin, että perusterveydenhuollossa psykoterapeuttista apua ei juuri ole tarjolla.

Psykoterapeutti Sarianna Virpikari sekä Terapiat etulinjaan -hankkeen sivutoiminen ylilääkäri Tuula Metsä esittivät Lännen Median haastattelussa huhtikuussa, että lyhytterapian saatavuutta julkisella puolella pitäisi lisätä, jotta ihmiset saisivat apua nopeammin ja tehokkaammin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.