Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pit­käl­lä psy­ko­te­ra­pial­la hoi­de­taan myös on­gel­mia, joissa sitä ei tar­vit­tai­si – näin kou­lut­ta­ja­psy­ko­lo­gi kor­jai­si ti­lan­net­ta

Kelan korvaamat kuntoutuspsykoterapiat voivat kestää vuosia ja niiden käyttö on lisääntynyt 2010-luvun ajan. Moni saisi apua nopeammin psykoterapiaan pohjautuvasta lyhytterapiasta. Ongelmana on, ettei lyhytterapeuttista osaamista ole riittävästi. Selvitimme, mikä ero kuntouttavalla psykoterapialla ja lyhytterapialla on.

Suomalaisten mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet, mutta avun saaminen voi olla vaikeaa ja hidasta.

Kelan korvaamaa kuntoutuspsykoterapiaa saa yli 56 000 suomalaista, mutta sopivan terapeutin löytäminen voi kestää jopa puolesta vuodesta vuoteen.

Terapeutin löytäminen on asiakkaan vastuulla ja yksityisellä puolella työskentelevät psykoterapeutit ovat täystyöllistettyjä. Avun saamista mielenterveysongelmiin, kuten ahdistukseen tai masennukseen vaikeuttaa sekin, että perusterveydenhuollossa psykoterapeuttista apua ei juuri ole tarjolla.

Psykoterapeutti Sarianna Virpikari sekä Terapiat etulinjaan -hankkeen sivutoiminen ylilääkäri Tuula Metsä esittivät Lännen Median haastattelussa huhtikuussa, että lyhytterapian saatavuutta julkisella puolella pitäisi lisätä, jotta ihmiset saisivat apua nopeammin ja tehokkaammin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.