Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pi­täi­si­kö kor­kea­kou­lu­jen ovet avata kai­kil­le?

Korkeakoulujen opiskelijavalinta uudistui, ja koronakevät sekoitti pakkaa lisää. Lopputuloksena syntyi niin paljon sotkua, että systeemiä on yhä syytä kehittää.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat eivät ole menneet tänä vuonna kaikilta osin niin sanotusti putkeen. Viime päivinä on uutisoitu useista sähläyksistä, joista oikeustieteellisen opiskelijavalinnassa tapahtunut virhe oli yksi pahimmista. Virhe sattui monivalintatehtävän automaattisessa tarkastuksessa ja johti vääriin pistemääriin. Kun virhe huomattiin, ensin näytti siltä, että osa opiskelupaikan jo saaneista menettää sen. Pian yliopistot kuitenkin tiedottivat, ettei kertaalleen saatua opiskelupaikkaa peruta, vaan oikeustieteellisen aloituspaikkoja lisätään (LK 10.7.).

Myös kauppatieteellisen alan opiskelijavalinnoista on kuulunut kummia, kun kaksivaiheisen pääsykokeen pistelasku johti joidenkin hakijoiden kohdalla epäoikeudenmukaiseen lopputulokseen. Valintaperusteisiin tehty muutos johtui koronakevään poikkeusjärjestelyistä, ja sen tavoitteena oli estää vilpin mahdollisuus pääsykokeen ensimmäisessä, sähköisessä vaiheessa (IS 10.7.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.