Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pi­täi­si­kö kor­kea­kou­lu­jen ovet avata kai­kil­le?

Korkeakoulujen opiskelijavalinta uudistui, ja koronakevät sekoitti pakkaa lisää. Lopputuloksena syntyi niin paljon sotkua, että systeemiä on yhä syytä kehittää.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat eivät ole menneet tänä vuonna kaikilta osin niin sanotusti putkeen. Viime päivinä on uutisoitu useista sähläyksistä, joista oikeustieteellisen opiskelijavalinnassa tapahtunut virhe oli yksi pahimmista. Virhe sattui monivalintatehtävän automaattisessa tarkastuksessa ja johti vääriin pistemääriin. Kun virhe huomattiin, ensin näytti siltä, että osa opiskelupaikan jo saaneista menettää sen. Pian yliopistot kuitenkin tiedottivat, ettei kertaalleen saatua opiskelupaikkaa peruta, vaan oikeustieteellisen aloituspaikkoja lisätään (LK 10.7.).

Myös kauppatieteellisen alan opiskelijavalinnoista on kuulunut kummia, kun kaksivaiheisen pääsykokeen pistelasku johti joidenkin hakijoiden kohdalla epäoikeudenmukaiseen lopputulokseen. Valintaperusteisiin tehty muutos johtui koronakevään poikkeusjärjestelyistä, ja sen tavoitteena oli estää vilpin mahdollisuus pääsykokeen ensimmäisessä, sähköisessä vaiheessa (IS 10.7.).

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita