Pi­ka­pu­he­lu: Onko Kemin Sel­kä­saa­ren la­tu­kah­vi­las­sa toi­min­taa?

Kemin Matkailu on valmis ottamaan ideoita vastaan saaren ja sen tilojen käytön suhteen.


Selkäsaaren latukahvila oli suosittu ulkoilijoiden levähdyspaikka.
Selkäsaaren latukahvila oli suosittu ulkoilijoiden levähdyspaikka.
Kuva: Pentti Vuosaari

Kemin Selkäsaaren latukahvila oli auki viimeksi toissa talvena. Latukahvila oli suosittu hiihtäjien virkistyspaikka, jossa kahvilatoimintaa pyöritti pitkään PS Kemi Kingsin talkooväki.  Rakennuksen omistaa nykyisin Kemin kaupungin tytäryhtiö Kemin Matkailu Oy.

Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria, onko latukahvilakäytössä olleessa rakennuksessa jotain toimintaa tällä hetkellä?

– Lapland Safaris käyttää sitä välillä ryhmille ja tuottaa saareen suuntautuvat aktiviteetit talvella meille. Näemme saaren loistavana ympärivuotisena kohteena, jossa on paljon potentiaalia varsinkin kesän ja syksyn osalta matkailuun. Kun kulkeminen saareen onnistuu meriteitse, niin me olemme valmiita yhteistyöhön saaren tilojen suhteen, jotta saadaan luotua Kemiin loistava kaupunki–saaristo–lumilinna–meri -kokonaisuus.

Oletteko kunnostaneet rakennusta?

– Emme ole sitä kunnostaneet. Mielellämme yhteistyössä toimisimme jonkun toimijan kanssa, joka olisi halukas kehittämään sinne palvelua ja vastaamaan tilan ylläpidosta samalla.

Minkälaista toimintaa ja rakennuksia Kemin Matkailulla on Selkäsaaressa?

– Saarta alettiin kehittämään vuonna 2015. Sinne pikkuhiljaa rakennettiin uusia tiloja ja sen vanhoja tiloja kunnostettiin. Saaressa on vanha perinteinen sauna, joka on kunnostettu ja sen oheen on rakennettu terassi ja palju. Pihalla on pieni mutterikota, jossa voi ryhmä lämmitellä tai käydä kuumalla mehulla. Kotayhdistelmässä on iso ruokailukota, jonka yhteydessä on kaksi erillistä saunaa, terassi ja palju. Saareen on siis luotu suomalainen saunamaailma, jonka yhteyteen voidaan yhdistää esimerkiksi kotaruokailut ja makkaranpaistot sekä hyvinvointiohjelmat kuten esimerkiksi luontokävelyt, pyöräilyt ja marjanpoiminta.

– Olemme tuotteistaneet palvelut yhteistyössä Lapland Safariksen kanssa. Olemme myös valmiita tekemään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa, jotta saadaan ympärivuotista matkailutoimintaa kehitettyä kansainvälisille ja kotimaisille matkailijoille houkuttelevaksi.