Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Piispa Jukka Kes­ki­ta­lo: "Pi­tä­kää kiinni kou­lu­ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­ta, jou­lu­kirk­ko ei ole kiel­let­ty"

Vuoden Oulun hiippakunnan piispana toiminut Jukka Keskitalo perää suvaitsevaisuutta sekä uskovilta että uskonnottomilta. Yhteiskunta on menossa ylikireään suuntaan: "Pelkään, että ylivarovaisuus tarttuu yleiseen ajatteluun."

Vuoden Oulun hiippakunnan piispana toiminut Jukka Keskitalo on seurannut sekä kiinnostuneena että huolestuneena äskettäin roihahtanutta keskustelua kirkon ja koulun suhteesta.

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen päätös siitä, että kouvolalainen koulu oli menetellyt vastoin lakia järjestäessään koulun joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena on nostattanut tunteita.

Joidenkin tulkintojen mukaan apulaisoikeusasiamies olisi jopa kieltämässä koulujen joulukirkot. Näin ei ole, toppuuttelee Keskitalo.

– Koulujumalanpalveluksia voidaan pitää jouluna, pääsiäisenä ja keväällä, kunhan ne on toteutettu Opetushallituksen ohjeiden mukaan, eli kunhan tilaisuudesta on informoitu koteja ja on järjestetty asianmukainen vaihtoehtoinen tilaisuus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.