Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Kolumni
Tilaajille

Piik­ke­jä odo­tel­laan ympäri maail­man

Kotikyläni ikätoverit murehtivat vanhempiensa koronavirusrokotusta. Omaa rokotusaikaa meidän nelikymppisten ei kannata kinuta vielä toviin.

Kotikyläni ikätoverit murehtivat vanhempiensa koronavirusrokotusta. Rokotusaika on varattava puhelimitse, mutta kun niitä on tarjolla, jonossa voi olla jopa sata muuta soittajaa. Ajat menevät, ja seuraava mahdollisuus varaukseen on sitten joskus. Omaa rokotusaikaa meidän nelikymppisten ei kannata kinuta vielä toviin.

Sloveniassa kolmekymppinen ystäväni sai piikin pari viikkoa sitten. Siellä opettajat päiväkodeista yliopistoon ovat rokotusjärjestyksessä keulilla heti terveydenhuollon henkilöstön, ikäihmisten ja heidän parissa työskentelevien jälkeen. Tavoitteena on saada 60 prosenttia yli 18-vuotiaista slovenialaisista rokotettua ennen kesälomakauden alkua, kesäkuun loppuun mennessä.