Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pien­len­to­ko­ne joutui te­ke­mään pak­ko­las­kun Ka­si­tien ris­teyk­seen Raa­hes­sa – on­net­to­muu­den syystä ei tietoa

Raahe-Pattijoen lentokentältä lähtenyt pienlentokone joutui tekemään pakkolaskun ja laskeutui valtatie 8:n ja kantatie 88:n risteysalueelle perjantaina keskipäivällä. Hätäkeskus sai tiedon pakkolaskusta puolenpäivän aikaan.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen palomestarin mukaan Icarus-C42-tyypin koneen lentäjä oli kokenut ja selvisi tilanteesta ilman vakavia loukkaantumisia. Ensihoito tarkasti lentäjän voinnin ja hänet vietiin paikalta jatkotoimenpiteisiin.

Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi paikan päällä koneen polttoainevuotojen varmistaminen ja tilanteen turvallisuuden tarkistaminen.

Onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Koneen lentäjä oli epäillyt polttoaineen mahdollista loppumista, mutta tiettävästi polttoainetta oli yhä jäljellä reilusti. Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari arvioi, että paahtava kuumuus voi olla yksi mahdollinen syy onnettomuudelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.