Pe­ru­taan häät ja haetaan työ­paik­kaa

-

Eihän sitä voi lomallakaan olla ilman uutistarjontaa. Näköislehdet aukesivat matkapuhelimeen melko hitaasti, mutta uutiset löytyivät mukavasti kännykän kautta.

Lomaviikolla ykkösuutinen näytti olevan, ainakin iltapäivälehtien, rallikuski Jari-Matti Latvalan ja Maisa Torpan (piti tarkistaa nimi) parisuhdekriisi. Nyt me mennään naimisiin, viikon päästä lauantaina. Oo, me mennään naimisiin, ollaan yhdessä yhdessä aina, lauloi Essi Vuorela. Tämä pari taisi lopulta perua vihkiäiset.

Kakkoseksi nousi Turkin ja Syyrian kahakointi, jolle ei ole vielä saatu lopullista ratkaisua.

Lappilaisittain mielenkiintoista luettavaa löytyi Rovaniemen tulevaa kaupunginjohtajaa koskevista artikkeleista. Hakijoiden joukosta löytyy useita tuttuja nimiä, mm. Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantanen. Lapin nykyisten kaupunginjohtajien nimien joukosta puuttui ainoastaan Kemin pomon Tero Nissisen nimi.

Miksi sitten kaupunginjohtaja haluaa hakea toisen kaupungin johtoon? Eivätkö nykyiset työkaverit ole mukavia vai eivätkö oman kaupungin johtotehtävät tarjoa enää riittävästi haasteita? Onhan tietenkin Rovaniemen kaupunginjohtaja Lapin pääkaupungissa näkyvämmällä pelipaikalla kuin Tornion ja Kemijärven johtohenkilöt.

Mitä sitten torniolaiset ja kemijärveläiset ajattelivat, kun he saivat tietää, että heidän johtajansa hakee töitä muualta? Joidenkin mielestä olisi harmi, jos he menettäisivät tutun ja turvallisen kaupunginjohtajan toiselle paikkakunnalle. Osa puolestaan miettii, että miksi nykyinen työpaikka ei enää kiinnosta. Hakeekohan johtajamme myös seuraavaa avautuvaa kaupunginjohtajan paikkaa?

Mitä teatterilaiset miettivät, kun Kemin ja Rovaniemen teattereiden johtajat hakivat töitä Vaasasta?

Onneksi Suomessa on oikeus itse valita oma työpaikkansa.

Työkierrosta on puhuttu paljon. Kiertoa ovat toteuttaneet useat ministeritkin. Joskus olen miettinyt, kuinka pätevä esimerkiksi liikenneministeri on hoitamaan sosiaali- ja terveysministerin tehtävää, kun ministerien tehtävät laitetaan kiertoon.

Meillä lehtialalla on puhuttu jo useita vuosia aiemmin työkierron puolesta. Meitä patisteltiin hakemaan Alma Median aikaan toisiin työpisteisiin, esimerkiksi Tampereelle tai Helsinkiin. Ja vielä jopa toisiin työtehtäviin. Itse olisin halunnut päässyt valokuvaajaksi Rovaniemelle, mutta pomot eivät lämmenneet omasta mielestäni fiksulle ajatukselle.

Joku mies on sanonut, että seitsemän vuoden välein pitää vaihtaa asuinpaikkaa, akkaa tai ammattia. Eipä ole tullut vaihdetuksi.