Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Per­jan­tai­na vie­te­tään Or­vok­ki­päi­vää

Orvokki on suosittu kukkanen, jota voi vaikkapa syödä.
Orvokki on suosittu kukkanen, jota voi vaikkapa syödä.
Kuva: Kirsi Junttila

Kauppapuutarhaliitto järjestää jäsenyritysten kanssa perinteisen orvokkipäivän, jolloin päiväkodit ja koulut pääsevät istuttamaan orvokkeja. Orvokkipäivä järjestetään perjantaina. Tarkoituksena on piristää lasten ympäristöä ja antaa heille tilaisuus toteuttaa itseään puutarhatöissä.

Tasalan Kasvitarha on mukana tässä päivässä ja lahjoittaa orvokkeja Maksniemen päiväkoti ja Simon päiväkoti, Kivikon päiväkotiin ja Pajarinrannan päiväkotin sekä Lautiosaaren ja Kellomäen päiväkoteihin.

– Viime keväänä perhepäivähoitajat ilmaisivat kiinnostuksen osallistua päivään ja nyt lahjoitan keminmaalaisille perhepäivähoitajille myös orvokeita. Heistä 8 halusi osallistua tapahtumaan ja heille lahjoitamme myös orvokit. Simon ja Kemin päiväkodit taitavat olla ensimmäistä kertaa tässä päivässä mukana. Päivä on otettu iloisesti vastaan joka kevät. Kiva päivä lapsille siis tiedossa, toteaa Auli Tasala Tasalan puutarhalta.

Tasala kertoo, että huhtikuun loppu alkaa Meri-Lapissakin olla orvokkien aikaa.

– Orvokki kestää pientä pakkastakin ja sen kukkia voi käyttää myös kakkujen ja salaattien koristeluun, Tasala vinkkaa.