Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Sekä Län­si-Poh­jas­sa että Lapissa mo­lem­mis­sa neljä uutta tar­tun­taa, täyden ro­ko­tus­sar­jan teho on erin­omai­nen vakavaa tautia vas­taan, Suo­mes­sa 561 uutta tar­tun­taa, Ro­va­nie­mi siirtyy epi­de­mian pe­rus­ta­sol­le

16.00 Rovaniemi siirtyy epidemian perustasolle

Rovaniemen kaupunki siirtyy epidemian perustasolle. Koronavirustilanne Rovaniemellä on rauhoittumassa ja tartunnat ovat hyvin jäljitettävissä.

Etätyö- ja maskisuositukset pysyvät edelleen voimassa. Ravintolarajoitusten voimassaolosta päättää valtioneuvosto.

14.35: Lapissa neljä uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on torstain jälkeen todettu neljä uutta koronavirustapausta.

Tartunnoista kaksi on todettu Rovaniemellä ja kaksi Kittilässä. Kaikki tapaukset ovat ilmenneet karanteenien sisältä ja ne liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin.

Tällä viikolla Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 20 uutta koronavirustapausta ja koko epidemian aikana 1352.

12.05 THL: Suomessa  561 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 561 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viikon aikana on raportoitu 8 325 tartuntaa, mikä on 1 729 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 91 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 21 ihmistä.

Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut seitsemällä keskiviikosta. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut kahdella.

10.50 Länsi-Pohjassa neljä uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on torstain jälkeen todettu neljä uutta koronavirustapausta.

Tartunnat ovat ilmenneet karanteenien sisältä ja ne liittyvät Keminmaan koulujen altistuksiin.

Yhteensä tapauksia on ollut sairaanhoitopiirissä tällä viikolla 20 ja koko pandemia-aikana 883.

10.45 Tut­ki­mus: Kah­del­la ko­ro­na­ro­kot­teel­la saadaan erin­omai­sen hyvä teho vakavaa ko­ro­na­tau­tia vastaan

Kaikilla Suomessa käytettävillä koronarokotteilla saadaan täydellä rokotussarjalla erinomainen teho vakavaa, sairaalahoitoa vaativaa koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemästä tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan rokotteiden teho on myös hyvä kahden rokotteen jälkeen koronavirustartuntaa vastaan. THL:n mukaan myös kahta eri rokotetta saaneiden kohdalla tulokset ovat erinomaiset. Osa on saanut ensimmäiseksi rokotteekseen adenovirusvektorirokotteen ja sen jälkeen toiseksi rokotteeksi mRNA-rokotteen.