Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Levillä epäily ko­ro­na­eris­tyk­sen rik­ko­mi­ses­ta, Lapissa yh­dek­sän uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa kaksi, mah­dol­li­sia al­tis­tu­mi­sia Inarin kir­kon­ky­läl­lä, Suo­mes­sa todettu 706 uutta tar­tun­taa

17.57 Kit­ti­län Levillä epäily ko­ro­nae­ris­tyk­sen rik­ko­mi­ses­ta

Poliisi tutkii koronatartunnan vuoksi eristykseen määrätyn henkilön toimintaa. Tutkinta alkoi terveysviranomaisen tekemän ilmoituksen perusteella.

Poliisin tiedotteen mukaan henkilöstä tehdyn ilmoituksen perusteella on syytä epäillä tämän rikkoneen tartuntalain perusteella annettua eristämispäätöstä Levillä 9.–10. maaliskuuta.

Poliisi ja terveysviranomaiset muistuttavat, että eristämistä ja karanteenia koskevat päätökset ja määräykset ovat velvoittavia.

Eristäminen koskee todettua tautia, karanteeni epäiltyä altistumista.

Lue lisää: Kit­ti­län Levillä epäily ko­ro­nae­ris­tyk­sen rik­ko­mi­ses­ta – "Nyt tulisi olla vas­tuun­tun­toa jo­kai­sel­la kan­sa­lai­sel­la"

14.25 Lapissa yhdeksän uutta tapausta, Lapin sairaanhoitopiiri muistuttaa kokoontumisrajoituksista

Lapissa on todettu yhdeksän uutta tartuntaa. Näistä kuusi on Kittilän Leviin liittyviä, joista neljä todettiin ulkopaikkakuntalaisilla ja kaksi paikallisilla.

Rovaniemellä on todettu kaksi tartuntaa. Tartunnoista toinen liittyy ulkopaikkakuntaan ja toisen alkuperää selvitellään.

Inarissa on todettu yksi tartunta, jonka alkuperä on selvityksen alla..

Tauti leviää nyt erityisesti Levillä. Kuluvalla viikolla on todettu yhteensä 25 tapausta, joista 16 on Leviin liittyviä. Tartuntoja esiintyy paljon kausityöntekijöillä ja pidempään Levillä asuvilla ulkopaikkakuntalaisilla.

Karanteenissa on tällä hetkellä myös paljon ihmisiä, jotka eivät työskentele majoitus- ja ravintola-alalla.

Ainakin osa Levin viimeaikaisista tartunnoista liittyy yksityisesti järjestettyihin juhliin ja kokoontumisiin. Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella ei tulisi suosituksen mukaan järjestää yli kuuden henkilön yksityisiä juhlia tai kokoontumisia.

13.15 Suomessa 706 uutta koronavirustapausta

THL:n mukaan Suomessa on todettu 706 uutta tapausta.

12.48 Inarin kirkonkylällä on voinut altistua tartunnalle

Inarin kunta tiedottaa, että Papana Barissa on voinut altistua koronatartunnalle sunnuntaina 7.3 kello 11.00–18.00 välisenä aikana.

Kellonaika muutettu 12.3. kello 16.42.

10.40 Länsi-Pohjassa uusia tartuntoja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu eilisen jälkeen kaksi uutta koronavirustapausta, joista toinen todettiin jo karanteenissa olevalla henkilöllä.