Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jas­sa yksi uusi tar­tun­ta, ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set jat­ku­vat

12.40: Länsi-Pohjassa yksi uusi tartunta

Torstain jälkeen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronavirustapaus karanteenin sisältä. Kyse oli viikon kolmas vahvistettu koronatartunta alueella. Sairaanhoitopiiri aikoo tiedottaa tartunnoista seuraavan kerran maanantaina.

Lapin sairaanhoitopiirissä oli torstaihin mennessä todettu yksi koronavirustartunta tällä viikolla.

12.15: Rokotuksia voidaan kohdentaa alueille

Valtioneuvosto muutti perjantaina asetusta vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista. Uusi asetus täsmentää Suomen aiempaa rokotusjärjestystä.

Riskiryhmien, sosiaali- ja terveydenhuollon koronapotilaita hoitavan henkilökunnan ja iäkkäiden henkilöiden rokottamisen jälkeen muut ihmiset rokotetaan koko maassa ikäryhmittäin.

Rokotteita voidaan täsmennetyn asetuksen mukaan väliaikaisesti kohdentaa alueellisesti.

Lue lisää: Ro­ko­tuk­sia voidaan jat­kos­sa koh­den­taa pa­him­mil­le epi­de­mia-alueil­le – Ro­kot­teen voi antaa myös ham­mas­lää­kä­ri

11.05: Ravintolarajoitukset jatkuvat Lapissa

Valtioneuvosto on muuttanut korona-ajan ravintola-asetusta. Se astuu voimaan maanantaina.

Ravitsemisliikkeiden avaaminen kolmen viikon sulun jälkeen toteutetaan niin, että pahimmilla epidemia-alueilla rajoitukset ovat tiukimmat. Alueiden rajoituksia muutetaan epidemiatilannetta vastaavaksi viikoittain.

Lapissa samoin kuin Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla on käytössä puolet asiakaspaikoista niissä ravintoloissa, joiden päätoimiala on anniskelu.

Muissa ravintoloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Lue lisää: Seu­raa­va ra­vin­to­la­pää­tös astuu voimaan maa­nan­tai­na: Lapissa jat­ke­taan lie­vim­mil­lä ra­joi­tuk­sil­la