Per­jan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ke­mi­jär­vel­tä löytyi uusi vi­rus­muun­nos, Län­si-Poh­jas­sa ei uusia ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­ja, Suo­mes­sa on todettu 512 uutta tar­tun­taa

21.25 Kemijärvellä todettu outoa virusmuunnosta

Kolmella Kemijärvellä koronatartunnan saaneella henkilöllä on todettu uutta, toistaiseksi tuntematonta koronavirusmuunnosta.

– Kyse ei ole brasilialaisesta, eteläafrikkalaisesta tai brittiläisestä virusmuunnoksesta. Näytteet menevät vielä koko genomin sekvenssointiin, jossa katotaan mikä se on, Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas kertoo.

Kemijärvellä on viime aikoina todettu kahdeksan koronavirustartuntaa samassa ketjussa, viimeisin maanantaina. Tutkittavaksi lähetettiin kolme satunnaista näytettä.

12.15 Länsi-Pohjassa ei uusia tartuntoja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole todettu torstain jälkeen uusia koronavirustapauksia.

12.13 Suomessa 512 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu 512 uutta koronavirustartuntaa, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 531 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä tartuntoja on koko pandemian aikana todettu Suomessa nyt 74 754.

12.12  Työn­te­ki­jän epäil­lään vää­ren­tä­neen ko­ro­na­tes­ti­tu­lok­sen po­si­tii­vi­ses­ta ne­ga­tii­vi­sek­si Levillä

Työntekijän epäillään väärentäneen koronatestin tuloksen positiivisesta negatiiviseksi Lapissa, kertoo Yle. Ylen tietojen mukaan Levillä tapahtuneesta epäillystä väärennöksestä on tehty Kittilän poliisille rikosilmoitus.

Levillä työskennellyt henkilö kävi koronatestissä viime viikolla. Tulos oli positiivinen, mutta Ylen mukaan hän muutti testitodistukseen negatiiviseksi vaalealla lakalla.

Henkilö kävi ennen testitulosta työpaikallaan, ja altistuneet ovat terveysviranomaisten tiedossa. Hän on mahdollisesti osallistunut Levillä myös yksityisjuhliin.